Šport > Nogomet
9 ogledov

Bayern koraka proti "trojčku"

Mark van Bommel Arjen Robben
1/9
Žurnal24 main
Dva osvojena, še eden čaka. Tako bi lahko dejali po novem pokalnem zmagoslavju münchenskega Bayerna, tokrat v finalu nemškega pokala, kjer so bili Bavarci premočni za Werder Bremen (4:0).

Gola obeh junakov Bayernove sezone 2009/10, Arjena Robbna in Ivice Olića, sta Bavarcem v sanjskem letu prinesla nov kos srebrnine, s katerim moštvo Louisa van Gaala ostaja na poti proti pred sezono nepredstavljivemu "trojčku" pokalov. Werder Bremen na berlinskem olimpijskem stadionu ni predstavljal prevelike ovire. To je bila izvrstna napoved sobotnega finala Lige prvakov, kjer Münchenčane čaka milanski Internazionale.

Finalisti Lige prvakov so začeli furiozno in Robben je imel prvo veliko priložnost že v tretji minuti, a so zeleni hitro odgovorili in le izvrstna reakcija Hansa-Jörga Butta je preprečila, da pristaniščniki niso povedli prek Claudia Pizarra. Kljub temu se je ob znova nezaustavljivem Robbnu zdelo zgolj vprašanje časa, kdaj se bo mreža prvič zatresla. Nekaj fantastičnih priložnosti je sicer ostalo neizkoriščenih, nato pa je preigravanje Ivice Olića z roko zaustavil reprezentančni branilec Per Mertesacker in zakrivil čisto enajstmetrovko, ki jo je Robben zanesljivo spremenil v zadetek.

Werder je po premoru začel bolje, Thomas Schaaf pa je v igro poslal še Huga Almeido, a kaj, ko je po zmedi v obrambi in podaji iz kota spretno in srečno zadel Olić. To je počasi že pomenil konec za Bremenčane, njihovega vratarja pa je po šolskem protinapadu ukanil še Franck Ribery z verjetno(?) zadnjim golom v bavarskem dresu, piko na i pa je dodal še Bastian Schweinsteiger za pravo malo katastrofo Werderja.

DFB pokal, finale:

Werder Bremen : Bayern München 0:4 (0:1)
Robben (35/11-m), Olić (51), Ribery (63), Schweinsteiger (83)
RK: Frings (77/Werder)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.