Bayern rešil nekdanjega velikega rivala

Foto: Epa Kaiserslautern
Münchenski velikan je priskočil na pomoč.
Oglej si celoten članek

Kaiserslautern je doslej štirikrat postal nemški prvak, najslajša pa je bila lovorika iz leta 1998, ki jo je osvojil v sezoni po povratku iz druge nemške lige. Takrat je za dve točki prehitel Bayern. Zdaj se je Kaiserslautern znašel v težkem položaju, roko rešitve pa mu je ponudil prav münchenski klub. 

Klubu iz jugozahoda Nemčije je tokrat grozilo, da ne bo dobil licence za igranje v tretjeligaški konkuranci, nato pa so se pri Bayernu odločili za organizacijo prijateljske tekme. Kluba sta se tako prejšnji teden pomerila na slovitem stadionu Fritz Walter, ves izkupiček pa je bil namenjen reševanju Kaiserslauterna. 

"Kaiserslautern je eden največjih nemških klubov. Proti njim smo odigrali veliko legendarnih tekem. Nogomet obstaja zaradi čustev, športnega rivalstva in solidarnosti. zaradi tega smo se odločili za pomoč in upamo, da se bo Kaiserslautern kmalu uspel vrniti v Bundesligo," je izjavil direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Foto: Epa Kaiserslautern

Tekma je sicer v klubsko blagajno prineslo 750.000 evrov, ti pa so bili dovolj za pridobitev tretjeligaške licence.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.