Šport > Nogomet
800 ogledov

Bayern rešil nekdanjega velikega rivala

Kaiserslautern Epa
Münchenski velikan je priskočil na pomoč.

Kaiserslautern je doslej štirikrat postal nemški prvak, najslajša pa je bila lovorika iz leta 1998, ki jo je osvojil v sezoni po povratku iz druge nemške lige. Takrat je za dve točki prehitel Bayern. Zdaj se je Kaiserslautern znašel v težkem položaju, roko rešitve pa mu je ponudil prav münchenski klub. 

Klubu iz jugozahoda Nemčije je tokrat grozilo, da ne bo dobil licence za igranje v tretjeligaški konkuranci, nato pa so se pri Bayernu odločili za organizacijo prijateljske tekme. Kluba sta se tako prejšnji teden pomerila na slovitem stadionu Fritz Walter, ves izkupiček pa je bil namenjen reševanju Kaiserslauterna. 

"Kaiserslautern je eden največjih nemških klubov. Proti njim smo odigrali veliko legendarnih tekem. Nogomet obstaja zaradi čustev, športnega rivalstva in solidarnosti. zaradi tega smo se odločili za pomoč in upamo, da se bo Kaiserslautern kmalu uspel vrniti v Bundesligo," je izjavil direktor Bayerna Karl-Heinz Rummenigge.

Kaiserslautern | Avtor: Epa Epa

Tekma je sicer v klubsko blagajno prineslo 750.000 evrov, ti pa so bili dovolj za pridobitev tretjeligaške licence.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.