Šport > Nogomet
668 ogledov

Spremembe pri Realu in Bayernu

Zinedine Zidane Real Madrid Epa
Nezadovoljstvo pri španskem in nemškem velikanu.

Pri nemškem in španskem velikanu Bayernu iz Münchna in Real Madridu nikakor ne morejo biti zadovoljni z letošnjo sezono v najelitnejšem nogometnem evropskem klubskem tekmovanju, saj sta oba izpadla v osmini finala. V obeh klubih so že napovedali spremembe, v Madridu so tudi že zamenjali trenerja. Santiaga Solarija je na klopi belega baleta zamenjal Zinedine Zidane, ki je Real popeljal do treh zaporednih naslovov v ligi prvakov med leti 2015 in 2018.

Zidane je za poletje obljubil spremembe, Real je na primer že podpisal pogodbo z 21-letnim brazilskim obrambnim nogometašem Ederjem Militaom, ki bo iz portugalskega Porta v špansko prestolnico prišel po koncu te sezone.

Zinedine Zidane Real Madrid Real Madrid Šport Zidane že pripeljal prvo drago okrepitev

Na zadnjih enajstih letošnjih tekmah - možnosti za naslov španskega prvaka tudi praktično nimajo več, saj Real za vodilno Barcelono zaostaja 12 točk - bo francoski nogometni strokovnjak poskušal dobiti nekatere odgovore glede zdajšnjih igralcev. Vprašaj se gotovo postavlja pod ime Valižana Garetha Bala, s katerim je že lani Zidane izgubljal potrpežljivost. Bala večino letošnje sezone težijo poškodbe in nikakor ne uspe zapolniti praznine, ki jo je pustil odhod Cristiana Ronalda.

Tu je še vprašanje vratarja, Zidane je bil močno na strani Keylorja Navasa in je bil proti prihodu novega vratarja. Po Zidanovem odhodu je Real za 40 milijonov evrov kupil Thibauta Courtoisa, ki pa nekako ni upravičil nakupa. Solari je dal prednost Courtoisu, Navasa pa je pustil na hladnem.

Zidane se bo moral odločiti tudi, ali bo dal prednost Marcelu, ki ga močno ceni zaradi značaja in izkušenj, ali mlademu 22-letnemu Sergiju Reguilonu, ki je upravičil zaupanje Solarija. Tu je tudi še odločitev med mladim Marcosom Llorentejem in Casemirom, ki tako kot Toni Kroos ni imel najboljše sezone. Novo priložnost pa utegne dobiti Isco, ki pod Solarijevem vodstvom ni začel niti ene tekme v španskem prvenstvu in je bil praktično na izhodnih vratih.

Liverpool Liga prvakov Šport Znana zadnja potnika v četrtfinale

Bayern bo menjal staro gardo

Na drugem koncu Evrope pa bavarski velikan sicer ostaja v igri za naslov nemškega prvaka, a se prvič po letu 2011 ni uspel uvrstiti v četrtfinale lige prvakov. Bayernovi nogometaši so v povprečju stari 30 let, tako da bodo v klubu morali razmisliti o pomladitvi ekipe. Jasno je, da junija pogodba poteče 35-letnima Arjenu Robbnu in Francku Riberyju ter 33-letnemu Rafinhi. Potrjeno je tudi, da se bo klubu poleti iz Stuttgarta pridružil 22-letni Francoz Benjamin Pavard.

Augsburg Bayern | Avtor: Epa Epa

Bayern naj bi Chelseaju poslal že več ponudb za 18-letnega napadalca Calluma Hudson-Odoija, želja pa ostajata tudi Lucas Hernandez iz Atletico Madrida ter 23-letni Timo Werner, ki se mu pogodba z RB Leipzigom izteče leta 2020 in naj bi zamenjal 30-letnega napadalca Roberta Lewandowskega.

"V klubu nimamo potrpljenja in naši navijači ga imajo še trikrat manj. Ta klub želi uspeti," je o visokih klubskih zahteval dejal predsednik kluba Karl-Heinz Rummenigge, ki ga tako kot trenerja Nika Kovača do jeseni čaka še veliko dela.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice