Bayern "sestrelil" Werder in skočil na vrh

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bayern München je v 15. kolu Bundeslige na domači Allianz Areni prepričljivo s 4:1 odpravil zelo solidni Werder in se vrnil na vrh lestvice. Derbi Borussie Dortmund proti Borussii Mönchengladbach se je končal brez zmagovalca (1:1). Köln z Mišom Brečkom v prvi postavi je remiziral na gostovanju pri Stuttgartu (2:2).
Oglej si celoten članek

Bayern se je po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu na zmagovita pota vrnil z domačo zmago proti Werderju. Bremenčani so si zagotovo več obetali od gostovanja na Bavarskem, na koncu pa so ostali praznih rok. Allianz Areno je v 22. minuti prvi razveselil Franck Ribery, ki je zadel za 1:0. Do konca polčasa se mreži nista več zatresli. V sedmi minuti drugega polčasa pa šok za domače: rezervist Markus Rosenberg je izenačil. Veselje gostov pa ni trajalo prav dolgo, saj je Arjen Robben v 69. minuti z najstrožje kazni Bayern znova popeljal v vodstvo. Že osem minut kasneje je srečanje s svojim drugim zadetkom na srečanju odločil francoski reprezentant, zadnji žebelj v krsto Werderja, ki je srečanje končal z igralcem manj na igrišču, potem ko je bil izključen Aaron Hunt, pa je s še enim zadetkom z bele točke odločil Robben.

Borussii naredili uslugo Bavarcem

Derbi 15. kola Bundeslige je bil sicer odigran v Mönchengladbachu, kjer je domača Borussia gostila Borussio iz Dortmunda. Srečanje se je končalo brez zmagovalca, s čimer so največ pridobili ravno Bavarci, ki so izkoristili remi in skočili na vrh. V zaključku prvega polčasa je Borussio (D) v vodstvo popeljal Robert Leqandowski, medtem ko je v drugem polčasu za delitev točk z zadetkom iz 20-metrov poskrbel Mike Hanke.

Gentner : Podolski 2:2

"Slovenski" Köln je tokrat gostoval pri Stuttgartu in prišel do točke (2:2). V prvi postavi kozličkov je znova zaigral le Mišo Brečko, saj Milivoju Novakoviću še vedno nagaja poškodba. Srečanje v mestu Mercedesa so bolje začeli gostje, ki so prek Lukasa Podolskega in natančno izvedene najstrožje kazni povedli v 15. minuti. Domači se niso predali in v 29. minuti prišli do izenačenja, ko je bil natančen Gentner. Isti igralec je le šest minut kasneje dokončal preobrat in Stuttgart popeljal v vodstvo. Kljub temu pa so imeli zadnjo besedo na srečanju kozlički oz. nemški reprezentant Podolski, ki je v 88. minut poskrbel za delitev točk. 

Bundesliga, 15. kolo:

Bayer (L) : Hoffenheim 2:0 (1:0)
Dedriyok (10), Sam (79)

Bayern München : Werder 4:1 (1:0)
Ribery (22,77), Robben (69, 83/oba 11-m); Rosenberg (52)
RK: Hunt (81/Werder)

Freiburg : Hannover 1:1 (0:1)
Cisse (67); Bastians (45/ag)

Kaiserslautern : Hertha 1:1 (1:1)
Hubnik (5/ag); Raffael (14)

Wolfsburg : Mainz 2:2 (2:0)
Mandžukić (10), Kirchhoff (41/ag); Ivanschitz (70/11-m), Choupo-Moting (81)
RK: Hasebe (85/Wolfsburg)

Borussia (M) : Borussia (D) 1:1 (0:1)
Hanke (72); Lewandowski (40)

Stuttgart : Köln 2:2 (2:1)
Gentner (29,35); Podolski (15, 88)
Mišo Brečko je odigral celotno srečanje in si prislužil rumeni karton, Milivoje Novaković (oba Köln) ni bil v postavi zaradi poškodbe.

HSV : Nürnberg 2:0 (1:0)
Guerrero (23), Jansen (62)

Schalke : Augsburg 3:1 (1:0)
Huntelaar (16), Fuchs (66), Raul (84); Mölders (48)

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.