Šport > Nogomet
25 ogledov

Bayern "sestrelil" Werder in skočil na vrh

Franck Ribery  Bayern München Reuters
Bayern München je v 15. kolu Bundeslige na domači Allianz Areni prepričljivo s 4:1 odpravil zelo solidni Werder in se vrnil na vrh lestvice. Derbi Borussie Dortmund proti Borussii Mönchengladbach se je končal brez zmagovalca (1:1). Köln z Mišom Brečkom v prvi postavi je remiziral na gostovanju pri Stuttgartu (2:2).

Bayern se je po dveh zaporednih porazih v domačem prvenstvu na zmagovita pota vrnil z domačo zmago proti Werderju. Bremenčani so si zagotovo več obetali od gostovanja na Bavarskem, na koncu pa so ostali praznih rok. Allianz Areno je v 22. minuti prvi razveselil Franck Ribery, ki je zadel za 1:0. Do konca polčasa se mreži nista več zatresli. V sedmi minuti drugega polčasa pa šok za domače: rezervist Markus Rosenberg je izenačil. Veselje gostov pa ni trajalo prav dolgo, saj je Arjen Robben v 69. minuti z najstrožje kazni Bayern znova popeljal v vodstvo. Že osem minut kasneje je srečanje s svojim drugim zadetkom na srečanju odločil francoski reprezentant, zadnji žebelj v krsto Werderja, ki je srečanje končal z igralcem manj na igrišču, potem ko je bil izključen Aaron Hunt, pa je s še enim zadetkom z bele točke odločil Robben.

Borussii naredili uslugo Bavarcem

Derbi 15. kola Bundeslige je bil sicer odigran v Mönchengladbachu, kjer je domača Borussia gostila Borussio iz Dortmunda. Srečanje se je končalo brez zmagovalca, s čimer so največ pridobili ravno Bavarci, ki so izkoristili remi in skočili na vrh. V zaključku prvega polčasa je Borussio (D) v vodstvo popeljal Robert Leqandowski, medtem ko je v drugem polčasu za delitev točk z zadetkom iz 20-metrov poskrbel Mike Hanke.

Gentner : Podolski 2:2

"Slovenski" Köln je tokrat gostoval pri Stuttgartu in prišel do točke (2:2). V prvi postavi kozličkov je znova zaigral le Mišo Brečko, saj Milivoju Novakoviću še vedno nagaja poškodba. Srečanje v mestu Mercedesa so bolje začeli gostje, ki so prek Lukasa Podolskega in natančno izvedene najstrožje kazni povedli v 15. minuti. Domači se niso predali in v 29. minuti prišli do izenačenja, ko je bil natančen Gentner. Isti igralec je le šest minut kasneje dokončal preobrat in Stuttgart popeljal v vodstvo. Kljub temu pa so imeli zadnjo besedo na srečanju kozlički oz. nemški reprezentant Podolski, ki je v 88. minut poskrbel za delitev točk. 

Bundesliga, 15. kolo:

Bayer (L) : Hoffenheim 2:0 (1:0)
Dedriyok (10), Sam (79)

Bayern München : Werder 4:1 (1:0)
Ribery (22,77), Robben (69, 83/oba 11-m); Rosenberg (52)
RK: Hunt (81/Werder)

Freiburg : Hannover 1:1 (0:1)
Cisse (67); Bastians (45/ag)

Kaiserslautern : Hertha 1:1 (1:1)
Hubnik (5/ag); Raffael (14)

Wolfsburg : Mainz 2:2 (2:0)
Mandžukić (10), Kirchhoff (41/ag); Ivanschitz (70/11-m), Choupo-Moting (81)
RK: Hasebe (85/Wolfsburg)

Borussia (M) : Borussia (D) 1:1 (0:1)
Hanke (72); Lewandowski (40)

Stuttgart : Köln 2:2 (2:1)
Gentner (29,35); Podolski (15, 88)
Mišo Brečko je odigral celotno srečanje in si prislužil rumeni karton, Milivoje Novaković (oba Köln) ni bil v postavi zaradi poškodbe.

HSV : Nürnberg 2:0 (1:0)
Guerrero (23), Jansen (62)

Schalke : Augsburg 3:1 (1:0)
Huntelaar (16), Fuchs (66), Raul (84); Mölders (48)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.