Bayern slavi svoj 27. naslov prvaka

Foto: EPA
Foto: EPA
Nogometaši Bayerna so si danes predčasno zagotovili naslov nemškega prvaka, potem ko so v gosteh visoko premagali letos skromni Wolfsburg (0:6).
Oglej si celoten članek

Münchenski Bayern ima tako tri kroge pred koncem nemške Bundeslige neulovljivih deset točk prednosti pred drugouvrščenim RB Leipzigom (ta je doma le remiziral 0:0 proti Ingolstadtu), s čimer je že 27. osvojil naslov najboljšega v domačem prvenstvu.

Za varovance trenerja Carla Ancelottija so gole dosegli David Alaba (19. minuta), Robert Lewandowski (36./45.), Arjen Robben (66.), Thomas Müller (80.) in Joshua Kimmich (85.).

Maroh sedel ob remiju

Za tretje mesto in s tem neposredno uvrstitev v Ligo prvakov se bori Borussia Dortmund, tokrat je na domačem igrišču le remizirala proti Kölnu (0:0).

Dominic Maroh je na gostovanju na Signal Iduna Parku sedel na klopi "kozličkov", ki so v varni sredini lestvice.

Bundesliga, 31. kolo:

Wolfsburg - Bayern München 0:6 (0:3)
Alaba 19., Lewandowski 36., 45., Robben 66., Müller 80., Kimmich 85.
RK: Luiz Gustavo (Wolfsburg) 78

Bayer Leverkusen - Schalke 1:4 (0:3)
Mainz - Borussia Mönchengladbach 1:2 (0:1)
Darmstadt - Freiburg 3:0 (2:0)
Borussia Dortmund - Köln 0:0 (0:0)
RB Leipzig - Ingolstadt 0:0 (0:0)
Werder Bremen - Hertha Berlin 2:0 (2:0)

Nedelja:
Augsburg - Hamburger SV
Hoffenheim - Eintracht Frankfurt

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.