Bayern v rekordnem času do 23. naslova

Foto: Reuters Heynckes Neuer Müller Gomez Van Buyten Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bun Foto: Reuters Heynckes Müller Neuer Ribery Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga Ne Foto: Reuters Schweinsteiger Alaba Neuer Ribery Van Buyten Eintracht Frankfurt Bayern München Foto: EPA Schweinsteiger Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr Foto: EPA Schweinsteiger Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr Foto: EPA Schweinsteiger Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr Foto: EPA Schweinsteiger Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr Foto: EPA Heynckes Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka prvaki Foto: EPA Zambrano Gomez Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr Foto: EPA Lanig Martinez Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr Foto: EPA Alaba Matmour Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka prv Foto: EPA Meyer Rode Jung sodnik Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov p Foto: EPA Alaba Nikolov Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka prv Foto: EPA Höness Hoeness Rummennigge Rummenigge Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bund
Še pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov v Torinu si je Bayern München tudi matematično že zagotovil 22. naslov prvaka nemške 1. Bundeslige in 23. skupno. Bavarci so s fantastičnim golom Bastiana Schweinsteigerja premagali Eintracht Frankfurt in si šest tekem pred koncem prvenstva nabrali neulovljivih in rekordnih 20 točk prednosti (1:0).
Oglej si celoten članek

Po dveh zaporednih sezonah, ko je naslov prvaka romal na naslov večnih rivalov Borussie Dortmund, je najtrofejnejši nemški klub Bayern München sloviti "krožnik" spet pripeljal domov na Bavarsko.

Bayern, ki v letošnji sezoni 1. Bundeslige podira rekord za rekordom, je svoj 22. naslov osvojil v rekorno hitrem času s sobotno zmago pri Eintrachtu Frankfurtu, po kateri pred Dortmundom šest kol pred koncem vodi za neulovljivih 20 točk. V 50-letni zgodovini tekmovanja šest kol pred koncem ni uspelo slaviti še nobeni ekipi, skupno pa je bil to Bayernov 23. naslov prvakova.

Odločilno zmago Bavarcem, slednje v torek čaka tudi povratna tekma četrtfinala Lige prvakov pri Juventusu, je s prelepim zadetkom s peto v 52. minuti prinesel vezist Bastian Schweinsteiger. Novi prvaki so preživeli tudi zapravljeno enajstmetrovko, ki jo je že v prvem polčasu zastreljal David Alaba.

Morda prva nemška ekipa s "trojčkom"

Dortmund, ki je slavje Bavarcev prestavil že prejšnji teden, je tudi tokrat premagal Augsburg (4:2), a vseeno moral priznati premoč večnim rivalom. "FC Hollywood" tako ostaja v igri za zgodovinski "trojček", saj je poleg Lige prvakov, kjer ima pred tekmo v Torinu izvrsten rezultat (2:0), v igri tudi za zmago v nemškem pokalu.

Bayern je imel po torkovi zmagi proti Juventusu veliko priložnosti že pred zmagovitim golom, a je vratnico v deseti minuti zadel Xherdan Shaqiri, 15 minut kasneje pa je Alaba zadel isti del domačih vrat z enajstih metrov. Enajsto zaporedno zmago Bavarcem je s sedmim golom sezone po podaji Philippa Lahma prinesel Schweinsteiger, ki je zadel s peto.

Bavarce je v zaključku tekme pred delitvijo točk rešil vratar Manuel Neuer. Slednji je zaustavil vse poskuse Frankfurta, ki se še vedno bori za mesta v Ligi prvakov.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.