Šport > Nogomet
28 ogledov

Bayern v rekordnem času do 23. naslova

Schweinsteiger Eintracht Frankfurt Bayern München 1. Bundesliga naslov prvaka pr
1/14
EPA
Še pred povratno tekmo četrtfinala Lige prvakov v Torinu si je Bayern München tudi matematično že zagotovil 22. naslov prvaka nemške 1. Bundeslige in 23. skupno. Bavarci so s fantastičnim golom Bastiana Schweinsteigerja premagali Eintracht Frankfurt in si šest tekem pred koncem prvenstva nabrali neulovljivih in rekordnih 20 točk prednosti (1:0).

Po dveh zaporednih sezonah, ko je naslov prvaka romal na naslov večnih rivalov Borussie Dortmund, je najtrofejnejši nemški klub Bayern München sloviti "krožnik" spet pripeljal domov na Bavarsko.

Bayern, ki v letošnji sezoni 1. Bundeslige podira rekord za rekordom, je svoj 22. naslov osvojil v rekorno hitrem času s sobotno zmago pri Eintrachtu Frankfurtu, po kateri pred Dortmundom šest kol pred koncem vodi za neulovljivih 20 točk. V 50-letni zgodovini tekmovanja šest kol pred koncem ni uspelo slaviti še nobeni ekipi, skupno pa je bil to Bayernov 23. naslov prvakova.

Odločilno zmago Bavarcem, slednje v torek čaka tudi povratna tekma četrtfinala Lige prvakov pri Juventusu, je s prelepim zadetkom s peto v 52. minuti prinesel vezist Bastian Schweinsteiger. Novi prvaki so preživeli tudi zapravljeno enajstmetrovko, ki jo je že v prvem polčasu zastreljal David Alaba.

Morda prva nemška ekipa s "trojčkom"

Dortmund, ki je slavje Bavarcev prestavil že prejšnji teden, je tudi tokrat premagal Augsburg (4:2), a vseeno moral priznati premoč večnim rivalom. "FC Hollywood" tako ostaja v igri za zgodovinski "trojček", saj je poleg Lige prvakov, kjer ima pred tekmo v Torinu izvrsten rezultat (2:0), v igri tudi za zmago v nemškem pokalu.

Bayern je imel po torkovi zmagi proti Juventusu veliko priložnosti že pred zmagovitim golom, a je vratnico v deseti minuti zadel Xherdan Shaqiri, 15 minut kasneje pa je Alaba zadel isti del domačih vrat z enajstih metrov. Enajsto zaporedno zmago Bavarcem je s sedmim golom sezone po podaji Philippa Lahma prinesel Schweinsteiger, ki je zadel s peto.

Bavarce je v zaključku tekme pred delitvijo točk rešil vratar Manuel Neuer. Slednji je zaustavil vse poskuse Frankfurta, ki se še vedno bori za mesta v Ligi prvakov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.