Bayernu 21. naslov nemškega prvaka

Foto: Žurnal24 bayern
Bayern je z remijem v Wolfsburgu (0:0) že tri kola pred koncem Bundeslige 21-ič postal nemški prvak. V drugi nedeljski tekmi je Duisburg premagal Bayer s 3:2.
Oglej si celoten članek
 

Nemčija, 31. kolo

Borussia D. : Nürnberg 0:0
A. Bielefeld
 : Bochum 2:0
Hansa R. : Hamburg 1:3
Hertha B. : Karlsruhe 3:1
Schalke : Hannover 1:1
Stuttgart : Eintracht F. 4:1
Werder B.
: E. Cottbus 2:0
Duisburg : Bayer L . 3:2
Wolfsburg : Bayern 0:0

Z neprepričljivim remijem proti Wolfsburgu je Bayern sklenil uspešno sezono, v kateri je osvojil dvojno nemško krono. V finalu nemškega pokala je premagal Borussio iz Dortmunda , edini spodrsljaj v sezoni pa si je privoščil v polfinalu Pokala UEFA, kjer ga je na povratni tekmi senzacionalno s 4:0  izločil Zenit. Sezono nemškega prvenstva sta v premierni sezoni zaznamovala predvsem izjemni organizator igre Franck Ribery in najboljši strelec lige Luca Toni. Italijan je v letošnji sezoni na 29 tekmah v prvenstvu dosegel 21 zadetkov, v Pokalu UEFA pa jih je dodal še deset. Bavarcem se je tako obrestovala investcija v dva velika zvezdnika, ki sta blagajno štirikratnih evropskih prvakov pred sezono olajšala za 58 milijonov evrov. Na bolj zanimivi nedeljski tekmi je Duisburg  z zadetkom Blagoia Georgieva v sodnikovem podaljšku premagal Bayer iz Leverkusna in se ohranil v boju za obstanek med nemško elito.  Klemen Lavrič za gostitelje ni zaigral.

Ottmar Hitzfeld se je razveselil sedmega naslova nemškega prvaka. Po koncu sezone bo krmilo predal Jürgnu Klinsmannu © Reuters

 
Na sobotnih tekmah je Werder s težavami premagal Energie Cottbus. Hannover pa se z gostovanja pri Schalkeju vrača s točko (1:1). Srečanje v Bremnu je Werder začel s terensko premočjo, a v prvem polčasu ni uspel zadeti kljub občutni premoči (v kotih 9:0). V nadaljevanju je Energie Cottbus nadaljeval z obrambno taktiko in pretil predvsem iz hitrih protinapadov. Varovanci Bojana Prašnikarja so bili blizu zadetka v 55. minuti, ko je Stanislav Angelov sprožil, a je vratar Tim Wiise žogo odbil v kot. Gostitelji so se nato le zbrali in po podaji Torstna Fringsa je v 68. minuti zadel rezervist Markus Rosenberg. Zmago varovancev Thomasa Schaafa , ki so nastopili brez prvega zvezdnika ekipe Diega , je v 79. minuti po podaji Tima Borowskega potrdil Hugo Almeida s strelom z neposredne bližine.

Halil Altintop je poskrbel za delitev točk v Gelsenkirchnu. © Reuters

 
Schalke je na Aufschalke Areni le remiziral s Hannovrom . Gostje so povedli že v osmi minuti, ko je s prostega strela zadel Arnold Bruggink . Za gostitelje je v 40. minuti zabil Halil Altintop . Od ostalih tekem omenimo visoko zmago Stuttgarta nad Eintrachtom (4:1). Za lanskoletne prvake, ki so že v 18. minuti vodili s 3:0, sta v uvodnem delu srečanja zadela Yildiray Bastürk (dvakrat) in Mario Gomez. Hamburg na gostovanju pri Hansi iz Rostocka ni imel večjih težav (3:1). Za zmago je najbolj zaslužen Ivica Olić z dvema zadetkoma. Mišo Brečko je v igro vstopil v 72. minuti.

Bayern ima na lestvici 67 točk. Najbližji zasledovalec Bavarcev je Werder (57), ki mu za ovratnik diha Schalke (55). Hamburg, Stuttgart (oba 51) in Bayer Leverkusen (48) so v boju za dve mesti, ki ob koncu sezone prinašajo mesta v Pokalu UEFA. Energie Cottbus je na 14. mestu z 32-imi točkami. Duisburg je na 16. mestu z 29 točkami.
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.