Šport > Nogomet
8 ogledov

Bayernu 21. naslov nemškega prvaka

bayern Žurnal24 main
Bayern je z remijem v Wolfsburgu (0:0) že tri kola pred koncem Bundeslige 21-ič postal nemški prvak. V drugi nedeljski tekmi je Duisburg premagal Bayer s 3:2.
 

Nemčija, 31. kolo

Borussia D. : Nürnberg 0:0
A. Bielefeld
 : Bochum 2:0
Hansa R. : Hamburg 1:3
Hertha B. : Karlsruhe 3:1
Schalke : Hannover 1:1
Stuttgart : Eintracht F. 4:1
Werder B.
: E. Cottbus 2:0
Duisburg : Bayer L . 3:2
Wolfsburg : Bayern 0:0

Z neprepričljivim remijem proti Wolfsburgu je Bayern sklenil uspešno sezono, v kateri je osvojil dvojno nemško krono. V finalu nemškega pokala je premagal Borussio iz Dortmunda , edini spodrsljaj v sezoni pa si je privoščil v polfinalu Pokala UEFA, kjer ga je na povratni tekmi senzacionalno s 4:0  izločil Zenit. Sezono nemškega prvenstva sta v premierni sezoni zaznamovala predvsem izjemni organizator igre Franck Ribery in najboljši strelec lige Luca Toni. Italijan je v letošnji sezoni na 29 tekmah v prvenstvu dosegel 21 zadetkov, v Pokalu UEFA pa jih je dodal še deset. Bavarcem se je tako obrestovala investcija v dva velika zvezdnika, ki sta blagajno štirikratnih evropskih prvakov pred sezono olajšala za 58 milijonov evrov. Na bolj zanimivi nedeljski tekmi je Duisburg  z zadetkom Blagoia Georgieva v sodnikovem podaljšku premagal Bayer iz Leverkusna in se ohranil v boju za obstanek med nemško elito.  Klemen Lavrič za gostitelje ni zaigral.

Ottmar Hitzfeld se je razveselil sedmega naslova nemškega prvaka. Po koncu sezone bo krmilo predal Jürgnu Klinsmannu © Reuters

 
Na sobotnih tekmah je Werder s težavami premagal Energie Cottbus. Hannover pa se z gostovanja pri Schalkeju vrača s točko (1:1). Srečanje v Bremnu je Werder začel s terensko premočjo, a v prvem polčasu ni uspel zadeti kljub občutni premoči (v kotih 9:0). V nadaljevanju je Energie Cottbus nadaljeval z obrambno taktiko in pretil predvsem iz hitrih protinapadov. Varovanci Bojana Prašnikarja so bili blizu zadetka v 55. minuti, ko je Stanislav Angelov sprožil, a je vratar Tim Wiise žogo odbil v kot. Gostitelji so se nato le zbrali in po podaji Torstna Fringsa je v 68. minuti zadel rezervist Markus Rosenberg. Zmago varovancev Thomasa Schaafa , ki so nastopili brez prvega zvezdnika ekipe Diega , je v 79. minuti po podaji Tima Borowskega potrdil Hugo Almeida s strelom z neposredne bližine.

Halil Altintop je poskrbel za delitev točk v Gelsenkirchnu. © Reuters

 
Schalke je na Aufschalke Areni le remiziral s Hannovrom . Gostje so povedli že v osmi minuti, ko je s prostega strela zadel Arnold Bruggink . Za gostitelje je v 40. minuti zabil Halil Altintop . Od ostalih tekem omenimo visoko zmago Stuttgarta nad Eintrachtom (4:1). Za lanskoletne prvake, ki so že v 18. minuti vodili s 3:0, sta v uvodnem delu srečanja zadela Yildiray Bastürk (dvakrat) in Mario Gomez. Hamburg na gostovanju pri Hansi iz Rostocka ni imel večjih težav (3:1). Za zmago je najbolj zaslužen Ivica Olić z dvema zadetkoma. Mišo Brečko je v igro vstopil v 72. minuti.

Bayern ima na lestvici 67 točk. Najbližji zasledovalec Bavarcev je Werder (57), ki mu za ovratnik diha Schalke (55). Hamburg, Stuttgart (oba 51) in Bayer Leverkusen (48) so v boju za dve mesti, ki ob koncu sezone prinašajo mesta v Pokalu UEFA. Energie Cottbus je na 14. mestu z 32-imi točkami. Duisburg je na 16. mestu z 29 točkami.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.