Bečirović še nepremagan: Krka v Top 16

Foto: ABA
Foto: ABA
Košarkarji Krke so v 6. krogu pokala eurochallenge (skupina F) premagali turški Tofaš iz Burse z 71:61 (20:14, 35:32, 57:47) in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.
Oglej si celoten članek

Košarkarji Krke so v zadnjem krogu prvega dela pokala Eurochallenge zabeležili četrto zmago. Pred domačimi gledalci so premagali turški Tofaš in se tako uvrstili med 16 najboljših ekip v tem tekmovanju.

Foto: Žurnal24 Sani Bečirovič Krka si je s tem zagotovila novih šest tekem in evropsko tekmovanje vsaj do konca februarja. Nastopala bo v skupini J skupaj z Reggio Emilio iz Italije, francoskim Choletom ter madžarskim Szolnokijem. Naslednja preizkušnja jo čaka sredi januarja.

Tekma odločala o napredovanju

Tekma v dvorani Leona Štuklja je bila odločilna za obe ekipi, saj je le zmagovalec napredoval v drugi del. Zasluženo so to varovanci trenerja Aleksandra Džikića, ki so pokazali dobro igro in bili prav vseh štirideset minut v vodstvu.

Vprašanje zmagovalca bi morali rešiti pred zaključkom, saj so bili vsaj trikrat v položaju, ko je bilo treba tekmecu zadati le še končni udarec. V prvem polčasu so dve minuti in pol pred koncem vodili s 35:22, nato pa do odmora ostali brez koša, kar so gostje z delnim izidom 10:0 izkoristili in se približali na vsega tri točke zaostanka. Tudi v tretjem delu je bilo podobno. Krka je pobegnila na 59:47, a nato nerazumljivo popustila in dovolila tekmecu, da se je približal na 59:55. Takrat pa je stvari v svoje roke vzel Sani Bečirović in z nekaj koši odločil zmagovalca.

Bečirović je na koncu zbral 12 točk in imel štiri podaje. Edo Murić je dosegel točko več in ujel sedem odbitih žog, 11 točk, 6 skokov in 5 podaj pa je imel Zvonko Buljan. Na drugi strani je bil najboljši igralec pri Tofašu dolgoletni kapetan Krke Jure Balažič s 17 točkami.

Eurochallenge, 6. krog:

Skupina F

Krka : Tošaf 71:61 (20:14, 15:18, 22:15, 14:14)
Murić 13 in 7 sk., Bečirović 12, Buljan 11; Balažič 17, Elonu 15

 

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.