Šport > Košarka
12 ogledov

Bečirović še nepremagan: Krka v Top 16

(Krka - Zadar) Edo Murić ABA
Košarkarji Krke so v 6. krogu pokala eurochallenge (skupina F) premagali turški Tofaš iz Burse z 71:61 (20:14, 35:32, 57:47) in se uvrstili v nadaljnje tekmovanje.

Košarkarji Krke so v zadnjem krogu prvega dela pokala Eurochallenge zabeležili četrto zmago. Pred domačimi gledalci so premagali turški Tofaš in se tako uvrstili med 16 najboljših ekip v tem tekmovanju.

Sani Bečirovič | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main
Krka si je s tem zagotovila novih šest tekem in evropsko tekmovanje vsaj do konca februarja. Nastopala bo v skupini J skupaj z Reggio Emilio iz Italije, francoskim Choletom ter madžarskim Szolnokijem. Naslednja preizkušnja jo čaka sredi januarja.

Tekma odločala o napredovanju

Tekma v dvorani Leona Štuklja je bila odločilna za obe ekipi, saj je le zmagovalec napredoval v drugi del. Zasluženo so to varovanci trenerja Aleksandra Džikića, ki so pokazali dobro igro in bili prav vseh štirideset minut v vodstvu.

Vprašanje zmagovalca bi morali rešiti pred zaključkom, saj so bili vsaj trikrat v položaju, ko je bilo treba tekmecu zadati le še končni udarec. V prvem polčasu so dve minuti in pol pred koncem vodili s 35:22, nato pa do odmora ostali brez koša, kar so gostje z delnim izidom 10:0 izkoristili in se približali na vsega tri točke zaostanka. Tudi v tretjem delu je bilo podobno. Krka je pobegnila na 59:47, a nato nerazumljivo popustila in dovolila tekmecu, da se je približal na 59:55. Takrat pa je stvari v svoje roke vzel Sani Bečirović in z nekaj koši odločil zmagovalca.

Bečirović je na koncu zbral 12 točk in imel štiri podaje. Edo Murić je dosegel točko več in ujel sedem odbitih žog, 11 točk, 6 skokov in 5 podaj pa je imel Zvonko Buljan. Na drugi strani je bil najboljši igralec pri Tofašu dolgoletni kapetan Krke Jure Balažič s 17 točkami.

Eurochallenge, 6. krog:

Skupina F

Krka : Tošaf 71:61 (20:14, 15:18, 22:15, 14:14)
Murić 13 in 7 sk., Bečirović 12, Buljan 11; Balažič 17, Elonu 15

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.