Bedene do uspeha kariere

Foto: EPA
Foto: EPA
Slovenski teniški igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene je v življenjski formi.
Oglej si celoten članek

S šestnajsto zaporedno zmago se je Aljaž Bedene kot kvalifikant uvrstil v finale turnirja ATP 250 v Budimpešti. To je zanj največji uspeh v karieri.

Njegov tekmec v finalu bo prvi nosilec Francoz Lucas Pouille, ta je v drugem polfinalu ugnal šestega nosilca Italijana Paola Lorenzija s 6:2, 7:6.

Sedemindvajsetletni Bedene, ki od leta 2015 nastopa pod britansko zastavo, je v Budimpešti zabeležil dve zmagi v kvalifikacijah in štiri v glavnem turnirju - v polfinalu je nadigral Srba Lasla Djera s 6:2, 6:4, pred prihodom na Madžarsko pa je osvojil dva turnirja serije challenger v Franciji ter Italiji.

Slovo Murraya

V Barceloni, kjer se igralci merijo na ATP 500, se je v polfinalu poslovil prvi igralec sveta Škot Andy Murray. V treh nizih ga je premagal Avstrijec Dominic Thiem (6:2, 3:6, 6:4).

Thiemov tekmec v finalu bo sloviti Španec Rafael Nadal, ta je v v drugem polfinalu zlahka premagal Argentinca Horacia Zeballosa s 6:3, 6:4.

Rola v finalu challengerja

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je po daljšem času dosegel odmevnejši uspeh. Uvrstil se je v finale turnirja serije challenger v Tallahasseeju na Floridi z nagradnim skladom 75.000 dolarjev. Njegov tekmec v boju za tretjo lovoriko na tovrstnih turnirjih bo Indijec Rankumar Ramanathan.

Šestindvajsetletni Ptujčan je nazadnje na turnirju challenger zmagal 2015 v Braziliji, finalni obračun pa bo zanimiv, saj igralca na lestvici loči le nekaj mest. Rola je 271., Indijec pa 264.

Jakupovićeva v finalu med dvojicami

Trenutno najvišjeuvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Dalila Jakupovič je dosegla nov mejnik v karieri. Potem ko je pred dvema tednoma prvič doslej zaigrala v glavnem žrebu turnirja serije WTA v Bogoti, se je zdaj premierno prebila še v prvi finale WTA. Gre za turnir dvojic na 250.000 dolarjev vrednem Internationalu v Istanbulu.

Šestindvajsetletna Jeseničanka je moči združila z Ukrajinko Nadjo Kičenok in v treh dvobojih izločila prvi in tretji nosilki. V finalu ju zdaj čakata četrtorangirani igralki, Američanka Nicole Melichar in Belgijka Elise Mertens.

Jakupovičeva in Ukrajinka še nista izgubili niza. Prvi nosilki Su-Wei Hsieh iz Tajvana in domačinko Ipek Soylu sta premagali 7:6, 6:2, četrtfinalno srečanje proti Eugenie Bouchard in Kirsten Flipkens sta dobili brez boja, v polfinalu pa sta izločili Japonko Nao Hibino in Danko Kovinić iz Črne gore s 6:4, 6:4.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.