Šport
39 ogledov

Bedene do uspeha kariere

Aljaž Bedene EPA
Slovenski teniški igralec z britanskim potnim listom Aljaž Bedene je v življenjski formi.

S šestnajsto zaporedno zmago se je Aljaž Bedene kot kvalifikant uvrstil v finale turnirja ATP 250 v Budimpešti. To je zanj največji uspeh v karieri.

Njegov tekmec v finalu bo prvi nosilec Francoz Lucas Pouille, ta je v drugem polfinalu ugnal šestega nosilca Italijana Paola Lorenzija s 6:2, 7:6.

Sedemindvajsetletni Bedene, ki od leta 2015 nastopa pod britansko zastavo, je v Budimpešti zabeležil dve zmagi v kvalifikacijah in štiri v glavnem turnirju - v polfinalu je nadigral Srba Lasla Djera s 6:2, 6:4, pred prihodom na Madžarsko pa je osvojil dva turnirja serije challenger v Franciji ter Italiji.

Slovo Murraya

V Barceloni, kjer se igralci merijo na ATP 500, se je v polfinalu poslovil prvi igralec sveta Škot Andy Murray. V treh nizih ga je premagal Avstrijec Dominic Thiem (6:2, 3:6, 6:4).

Thiemov tekmec v finalu bo sloviti Španec Rafael Nadal, ta je v v drugem polfinalu zlahka premagal Argentinca Horacia Zeballosa s 6:3, 6:4.

Rola v finalu challengerja

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je po daljšem času dosegel odmevnejši uspeh. Uvrstil se je v finale turnirja serije challenger v Tallahasseeju na Floridi z nagradnim skladom 75.000 dolarjev. Njegov tekmec v boju za tretjo lovoriko na tovrstnih turnirjih bo Indijec Rankumar Ramanathan.

Šestindvajsetletni Ptujčan je nazadnje na turnirju challenger zmagal 2015 v Braziliji, finalni obračun pa bo zanimiv, saj igralca na lestvici loči le nekaj mest. Rola je 271., Indijec pa 264.

Jakupovićeva v finalu med dvojicami

Trenutno najvišjeuvrščena slovenska teniška igralka na lestvici WTA Dalila Jakupovič je dosegla nov mejnik v karieri. Potem ko je pred dvema tednoma prvič doslej zaigrala v glavnem žrebu turnirja serije WTA v Bogoti, se je zdaj premierno prebila še v prvi finale WTA. Gre za turnir dvojic na 250.000 dolarjev vrednem Internationalu v Istanbulu.

Šestindvajsetletna Jeseničanka je moči združila z Ukrajinko Nadjo Kičenok in v treh dvobojih izločila prvi in tretji nosilki. V finalu ju zdaj čakata četrtorangirani igralki, Američanka Nicole Melichar in Belgijka Elise Mertens.

Jakupovičeva in Ukrajinka še nista izgubili niza. Prvi nosilki Su-Wei Hsieh iz Tajvana in domačinko Ipek Soylu sta premagali 7:6, 6:2, četrtfinalno srečanje proti Eugenie Bouchard in Kirsten Flipkens sta dobili brez boja, v polfinalu pa sta izločili Japonko Nao Hibino in Danko Kovinić iz Črne gore s 6:4, 6:4.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.