Bedene izločil šestega nosilca

Foto: Saša Despot
Foto: Saša Despot
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene uspešno nadaljuje turnir ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 450.000 dolarjev. Ljubljančan je v drugem kolu premagal šestega nosilca. Nizozemec Robin Haase je proti Slovencu izgubil v dveh nizih s 5:7, 3:6. Grega Žemlja je v drugem kolu turnirja v Dohi izgubil proti drugemu nosilcu Francozu Richardu Gasquetu (7:6(7), 4:6, 6:7(3)).
Oglej si celoten članek

Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP Grega Žemlja je v drugem kolu turnirja v Dohi izgubil proti desetemu igralcu sveta Francozu Richardu Gasquetu (7:6(7), 4:6, 6:7(3)). Kranjčan je prikazal odlično igro in več kot dostojno pariral favoriziranemu Gasquetu, na koncu pa mu je zmanjkalo nekaj zbranosti.

V podaljšani igri prvega niza je Žemlja ubranil eno set žogico Francoza in povedel z 1:0 v nizih. V drugem nizu je bila igra izenačena, do prednosti pa se je dokopal Gasquet, ki je pri 5:4 serviral za izenačenje. Žemlja je imel v tisti igri na voljo dve žogici za rebrejk, vendar mu ni uspelo in igralca sta se preselila v tretji odločilni niz.

Spet je blestel Žemlja, ki je odlično udarjal tako na forehand kot na backhand strani in povedel z rezultatom 5:2. Gasquet je znižal na 5:3, potem pa v igri, ko bi Žemlja lahko odločil obračun, odigral izjemno in s svojim začetnim udarcem rezultat hitro poravnal na 5:5. Slovenski tenisač je odgovoril prepričljivo in o zmagovalcu je odločal tie-break. Pri izenačenju na 2:2 je Žemlja po odličnem servisu prišel k mreži, kjer bi moral udariti le še zaključni smash, vendar je žogica zletela v out. Gasquet je nezbranost Slovenca izkoristil in si kmalu priigral štiri zaključne žogice. Prvo je Žemlja ubranil, drugo pa je Francoz dobil in sanj o drugi zmagi nad igralcem prve deseterice je bilo konec.

Bedene zadnje slovensko orožje med posamezniki

Aljaž Bedene si boljšega uvoda v leto 2013 ne bi mogel zaželeti. Triindvajsetletnik se je z dvema zmagama na turnirju serije ATP 250 v indijskem Chennaiju prebil do četrtfinala, kar je izenačitev njegovega najboljšega dosežka v karieri. Lani se je med najboljših osem uvrstil na Dunaju, kjer je prvi slovenski finale priigral Grega Žemlja.

Bedene, ki je v prvem kolu gladko po dobri uri premagal Portugalca Joãa Souso s 6:3 in 6:2, bo v četrtfinalu igral z boljšim iz dvoboja med kvalifikantom, Nemcem Cedrik-Marcelom Stebejem, in četrtim nosilcem, Švicarjem Stanislasom Wawrinko.

Kavčičev popravni izpit

Foto: Saša Despot blaž kavčič Drugi najboljši slovenski tenisač je v prvem kolu turnirja v Chennaiju moral priznati premoč Špancu Robertu Bautisti-Agutu, sicer 80. igralcu sveta, ki je bil boljši s 7:6(6), 6:2. Petindvajsetletnik pa z nastopi v Indiji še ni končal, saj se je v navezi z Bedenetom prebil v drugo kolo med dvojicami. Slovenska dvojica je s 6:4, 6:4 premagala ruski par Jevgenij Donskoj/Aleks Kuznjecov

ATP 250, Doha, 2. kolo:

Grega Žemlja (Slo) : Richard Gasquet (Fra/2) 7:6(7), 4:6, 6:7(3)

ATP 250, Chennai, 2. kolo:

Aljaž Bedene (Slo) : Robin Haase (Niz/6) 7:5, 6:3

ATP 250 Chennai, 1. kolo:

Blaž Kavčič (Slo) : Roberto Bautista-Agut (Špa) 6:7(6), 2:6

ATP 250, Chennai, 1. kolo (dvojice):

Aljaž Bedene/Blaž Kavčič (Slo) : Jevgenij Donskoj/Aleks Kuznjecov (Rus) 6:4, 6:4

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.