Šport
26 ogledov

Bedene izločil šestega nosilca

Aljaž Bedene Saša Despot
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene uspešno nadaljuje turnir ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 450.000 dolarjev. Ljubljančan je v drugem kolu premagal šestega nosilca. Nizozemec Robin Haase je proti Slovencu izgubil v dveh nizih s 5:7, 3:6. Grega Žemlja je v drugem kolu turnirja v Dohi izgubil proti drugemu nosilcu Francozu Richardu Gasquetu (7:6(7), 4:6, 6:7(3)).

Najvišje uvrščeni Slovenec na lestvici ATP Grega Žemlja je v drugem kolu turnirja v Dohi izgubil proti desetemu igralcu sveta Francozu Richardu Gasquetu (7:6(7), 4:6, 6:7(3)). Kranjčan je prikazal odlično igro in več kot dostojno pariral favoriziranemu Gasquetu, na koncu pa mu je zmanjkalo nekaj zbranosti.

V podaljšani igri prvega niza je Žemlja ubranil eno set žogico Francoza in povedel z 1:0 v nizih. V drugem nizu je bila igra izenačena, do prednosti pa se je dokopal Gasquet, ki je pri 5:4 serviral za izenačenje. Žemlja je imel v tisti igri na voljo dve žogici za rebrejk, vendar mu ni uspelo in igralca sta se preselila v tretji odločilni niz.

Spet je blestel Žemlja, ki je odlično udarjal tako na forehand kot na backhand strani in povedel z rezultatom 5:2. Gasquet je znižal na 5:3, potem pa v igri, ko bi Žemlja lahko odločil obračun, odigral izjemno in s svojim začetnim udarcem rezultat hitro poravnal na 5:5. Slovenski tenisač je odgovoril prepričljivo in o zmagovalcu je odločal tie-break. Pri izenačenju na 2:2 je Žemlja po odličnem servisu prišel k mreži, kjer bi moral udariti le še zaključni smash, vendar je žogica zletela v out. Gasquet je nezbranost Slovenca izkoristil in si kmalu priigral štiri zaključne žogice. Prvo je Žemlja ubranil, drugo pa je Francoz dobil in sanj o drugi zmagi nad igralcem prve deseterice je bilo konec.

Bedene zadnje slovensko orožje med posamezniki

Aljaž Bedene si boljšega uvoda v leto 2013 ne bi mogel zaželeti. Triindvajsetletnik se je z dvema zmagama na turnirju serije ATP 250 v indijskem Chennaiju prebil do četrtfinala, kar je izenačitev njegovega najboljšega dosežka v karieri. Lani se je med najboljših osem uvrstil na Dunaju, kjer je prvi slovenski finale priigral Grega Žemlja.

Bedene, ki je v prvem kolu gladko po dobri uri premagal Portugalca Joãa Souso s 6:3 in 6:2, bo v četrtfinalu igral z boljšim iz dvoboja med kvalifikantom, Nemcem Cedrik-Marcelom Stebejem, in četrtim nosilcem, Švicarjem Stanislasom Wawrinko.

Kavčičev popravni izpit

blaž kavčič | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Drugi najboljši slovenski tenisač je v prvem kolu turnirja v Chennaiju moral priznati premoč Špancu Robertu Bautisti-Agutu, sicer 80. igralcu sveta, ki je bil boljši s 7:6(6), 6:2. Petindvajsetletnik pa z nastopi v Indiji še ni končal, saj se je v navezi z Bedenetom prebil v drugo kolo med dvojicami. Slovenska dvojica je s 6:4, 6:4 premagala ruski par Jevgenij Donskoj/Aleks Kuznjecov

ATP 250, Doha, 2. kolo:

Grega Žemlja (Slo) : Richard Gasquet (Fra/2) 7:6(7), 4:6, 6:7(3)

ATP 250, Chennai, 2. kolo:

Aljaž Bedene (Slo) : Robin Haase (Niz/6) 7:5, 6:3

ATP 250 Chennai, 1. kolo:

Blaž Kavčič (Slo) : Roberto Bautista-Agut (Špa) 6:7(6), 2:6

ATP 250, Chennai, 1. kolo (dvojice):

Aljaž Bedene/Blaž Kavčič (Slo) : Jevgenij Donskoj/Aleks Kuznjecov (Rus) 6:4, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.