Šport
22 ogledov

Žemlja v Katarju, Kavčič v Indiji

blaž kavčič grega žemlja Saša Despot
Začenja se nova teniška sezona in karavana igralcev se pomika proti Avstraliji, kjer bo konec januarja pri veliki turnir leta. Trenutno najboljši slovenski igralec Grega Žemlja se bo v uvodnem kolu turnirja v Dohi z nagradnim skladom milijon dolarjev pomeril z deset mest bolje uvrščenim Italijanom Fabiom Fogninijem, 45. igralcem na svetu.

polona hercog | Avtor: EPA EPA
Tudi Aljaž Bedene, 86. na računalniški lestvici, in Blaž Kavčič (94.) bosta sezono začela na turnirju serije ATP. V Indiji v Chennaiju - nagradni sklad 385.000 ameriških dolarjev -, kjer je prvi nosilec šesti igralec sveta Čeh Tomas Berdych, se bo Bedene v prvem kolu srečal s Portugalcem Joaom Souso (101.), Kavčič pa s Špancem Robertom Agutom Bautisto (80).

Najboljša Slovenka na lestvici WTA Polona Hercog (76.) bo sezono začela šele na turnirju za grand slam v Melbournu. Zaradi manjših težav z zapestjem in s tem povezane izgube dragocenih dni v pripravljalnem obdobju je Hercogova z novim trenerjem Švedom Mattiasom Arvidssonom odpovedala turnir v Aucklandu, tako da bo čas do odhoda v Avstralijo izkoristila doma za treninge.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.