Šport
20 ogledov

Hercogova in Žemlja igralca leta

žemlja kavčič ekshibicija kranj Saša Despot
Teniška zveza Slovenije (TZS) je podelila priznanja svojim najboljšim članom v letu 2012. Četrto leto zapored je to postala Polona Hercog pri dekletih in tretjič v karieri Grega Žemlja pri moških.

Dvaindvajsetletna Mariborčanka Polona Hercog je v letu 2012 osvojila turnir WTA na Švedskem, zaradi poškodbe križnice pa je morala izpustiti številne turnirje in na koncu pristala na 76. mestu računalniške lestvice, ker je precej slabše kot ob zaključku 2011 (36.).

"Sicer se trudim vsako leto oddelati maksimalno angažirano, vendar vedno vse ne gre po načrtih. To se je izkazalo letos, ko mi stvari niso šle po načrtih. Verjamem, da bo novo leto precej bolj uspešno. Za sabo imamo odlično ekipo, dobro se počutim in prepričana sem, da se bom vrnila na mesta, ki sem jih nekoč že zasedala," je dejala Hercogova.

Povsem obratna zgodba je pri 26-letnemu Gregi Žemlji iz Žirovnice na Gorenjskem. Za njim je daleč najuspešnejša sezona v karieri, v kateri se je med drugim prebil do finala na turnirju ATP na Dunaju in posledično do 55. mesta na svetu.

"Ta pokal za najboljšega teniškega igralca v Sloveniji je potrditev, da sem v preteklosti dobro delal. Ne le v pretekli sezoni, temveč celo kariero. Navdaja med z optimizmom in mi daje motivacijo, da svojo igro dvignem še na višji nivo," je dejal Žemlja.

Umberger: "Zelo uspešna sezona za slovenski tenis"

Teniška zveza Slovenije (TZS) je podelitev priznanj opravila javno v teniškem centru Millenium v Ljubljani. Ob tej priložnosti je pripravila nekaj ekshibicijskih dvobojev, ki si jih je ogledalo blizu 500 obiskovalcev.

Trener leta po izboru TZS je Žiga Janškovec, najboljša mlada igralka je Nina Potočnik, priznanj za posebne dosežke pa so bili poleg Žemlje deležna še Blaž Kavčič in Aljaž Bedene, saj so s prebojem med prvih sto igralcev na lestvici ATP poskrbeli za prepoznavnost slovenskega tenisa v svetu, ter mariborski ŽTK, ki je deseto leto v nizu postal najboljših klub v državi.

Končno oceno sezone je podal predsednik TZS Marko Umberger. "Sezona je bila za slovenski tenis zelo uspešna. Rezultati so bili zlasti pri fantih nad pričakovanji, zavedati pa se je treba, da smo imeli tudi pri dekletih razloge za veselje, čeprav sta bili obe glavni igralki, Polona Hercog in Katarina Srebotnik, dolgo časa poškodovani. Osebno me je letos malce razočarala le Nastja Kolar, nekaj manj uspehov pa smo imeli v mlajših kategorijah, kjer so nas mladi v preteklih letih razvajali z naslovi evropskih in svetovnih prvakov. Če bi v 2013 ponovilo to sezono, bi bil zelo zadovoljen," je dejal Umberger.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.