Šport
25 ogledov

Dvojna slovenska zmaga

žemlja kavčič ekshibicija kranj Saša Despot
Aljaž Bedene je v prvem kolu turnirja v indijskem Chennaiju s 6:3, 6:2 premagal Portugalca Joaa Sousa. Blaž Kavčič je izgubil. Zelo uspešno leto je z zmago zaključil tudi Grega Žemlja, ki je v Dohi po treh nizih strl Italijana Fabia Fogninija (6:2, 3:6, 6:4).

Aljaž Bedene | Avtor: Saša Despot Saša Despot
Slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je uspešno začel turnir ATP v Chennaiju z nagradnim skladom 450.000 dolarjev. Bedene je v prvem koluu gladko po dobri uri premagal Portugalca Joaa Souso s 6:3 in 6:2. Bedene bo v naslednjem kolu igral proti šestopostavljenemu Nizozemcu Robinu Haaseju, ki je s 7:5, 6:3 premagal Indijca Yukija Bhambrija.

Manj uspešen je bil na prvi dan novega leta Blaž Kavčič, ki prav tako nastopa v Chennaiju. V prvem krolu je bil od njega boljši Španec Roberto Agut Bautista s 7:6 (6) in 6:2.

Najboljši slovenski tenisač Grega Žemlja, ki na lestvici ATP zaseda 55. mesto, je v prvem kolu turnirja v Dohi v treh nizih premagal Italijana Fabia Fogninija, ki je uvrščen deset mest višje od Žemlje. Kranjčan je tako po dveh zaporednih porazih prvič premagal zahodnega soseda (6:2, 3:6, 6:4).

ATP 250, Chennai, 1. kolo:

Aljaž Bedene (Slo) : Joao Sousa (Por) 6:3, 6:2

Roberto Bautista Agut (Špa) : Blaž Kavčič (Slo) 7:6 (6), 6:2

ATP 250, Doha, 1. kolo:

Grega Žemlja (Slo) : Fabio Fognini (Ita) 6:2, 3:6, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.