Šport
11 ogledov

Nič od povratka: Nadal bo izpustil OP Avstralije

rafael nadal EPA
Vrnitev španskega teniškega igralca Rafaela Nadala se bo očitno še dodatno zavlekla. Potem, ko je Majorčan zaradi trebušnega virusa izpustil ekshibicijski turnir v Abu Dabiju, je zdaj potrdil, da mu bo bolezen odvzela tudi odprto prvenstvo Avstralije.

"Rafa Nadal mora prestaviti svojo vrnitev na predvidenih turnirjih v Dohi in odprtem prvenstvu Avstralije," je španski igralec sporočil v uradni izjavi za javnost. "Razlog je infekcija, ki mu je preprečila nadaljevanje procesa okrevanja in privajanja, zaradi česar je izpustil tudi turnir v Abu Dabiju, kjer bi moral v petek že igrati. Zdravniki so priporočili mirovanje za naslednjih sedem dni in zdravljenje v naslednjih štirih do petih dneh."

Rafael Nadal je tako potrdil, da bo izpustil turnir v Dohi in prvi grand slam novega leta v Avstraliji, kjer je lani prišel do finala. Nadal je še povedal, da okrevanje po poškodbi kolena poteka po načrtih, da pa zaradi virusa zadnje dni ni mogel trenirati.

"Moje koleno je veliko bolje, proces okrevanja pa poteka po načrtih zdravnikov, ampak ta virus mi je onemogočil treniranje v zadnjem tednu, tako pa bo tudi v naslednjih dneh. Zato se, na mojo veliko žalost, ne bom mogel vrniti na turnirjih, na katerih sem se nameraval. Moj povratek bo moral počakati do turnirja v Acapulcu, čeprav ne zavračam možnosti, da bi se vrnil že prej," je razložil Nadal.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.