Bedene izpadel po hudem boju

Foto: EPA
Foto: EPA
Drugi najvišje rangirani slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je po hudem boju izgubil dvoboj drugega kroga na turnirju serije masters 1000 v Miamiju, boljši je bil 19. igralec sveta Italijan Andreas Seppi.
Oglej si celoten članek

Ljubljančan Aljaž Bedene je imel lepo priložnost, da bi še nadgradil uspeh, ki ga je dosegel z uvrstitvijo v drugi krog. Srčno se je boril, da je nadoknadil zaostanek v nizih - v drugem je pri rezultatu 5:4 rešil zaključno žogico za zmago Italijana Andreasa Seppija, nato pa v odločilni dvanajsti igri tretjega niza izgubil začetni udarec na nič in po dveh urah ter 38 minutah sklonjene glave zapustil igrišče v Miamiju.

Navkljub porazu bo Bedene na novi lestvici ATP pridobil nekaj mest in se močno približal rekordni uvrstitvi, 71. mestu. Za prvo uvrstitev v karieri v drugi krog tako močnega turnirja bo Bedene prejel dobrih 13.000 dolarjev in 25 točk za lestvico ATP.

V Miamiju bo v nedeljo nastopil še Grega Žemlja. V tretjem krogu bo njegov tekmec 13. igralec na svetu Francoz Gilles Simon.

Miami (nagradni sklad 4,3 milijone USD), 2. krog:

Seppi (Ita/16) - Bedene (Slo) 7:5, 5:7, 7:5

Žemlja (Slo) - Mayer (Nem/23) 6:3, 7:6

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.