Bedene po težavah z dihanjem do velikega preobrata

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Najboljši slovenski teniški igralec je imel v uvodu turnirja na Sardiniji obilo težav.
Oglej si celoten članek

Aljaž Bedene se je uvrstil v drugi krog turnirja serije ATP 250 v italijanskem Cagliariju na Sardiniji. V zahodni soseščini je na turnirju z denarnim skladom 408.800 evrov z 1:6, 7:5, 7:6(3) premagal 19-letnega domačina Giulia Zeppierija. 

Ognjeni krst Sin legende doživel ponižanje

Ljubljančan je imel v prvem delu obračuna težave z dihanjem, v drugem pa z žuljem. Zaradi tega je moral trenutno 58. igralec sveta vzeti tudi zdravniški premor po tretji igri drugega niza, ko je mladi Italijan, sicer 313. igralec lestvice ATP, vodil s 6:1, 2:1. Bedene je nato le bolje zadihal in v tesni končnici drugega niza dosegel "break" v 11. igri, v naslednji pa dvoboj izenačil.

Rimski najstnik je v tretjem nizu hitro prišel do odvzema servisa in povedel s 4:1. Nato se je Bedene zbral, Italijan pa delal vse več napak. Posledično je 31-letnik izničil prednost tekmeca.

Pri vodstvu Italijana s 4:3 v odločilnem nizu sta oba potrebovala zdravniško pomoč, Zeppieri zaradi poškodbe desne mečne mišice, Bedene pa zaradi žulja na desnem sredincu. Ljubljančan je nato v 11. igri imel priložnost za nov odvzem servisa, a se je Italijan rešil. V podaljšani igri je nato Ljubljančan le unovčil izkušnje in slavil po dveh urah in 25 minutah.

V drugem krogu se bo 31-letni Ljubljančan pomeril z Belorusom Jegorjem Garasimovom, ki je v prvem krogu s 6:4, 6:0 ugnal sedmega nosilca Argentinca Guida Pello.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.