Šport
777 ogledov

Sin legende doživel ponižanje

leo borg Print Screen
Sin enega najboljših teniških igralcev vseh časov se ni proslavil ob krstnem nastopu na ATP Touru.

Leo Borg, 17-letni sin 11-kratnega zmagovalca grand slamov Björna Borga, je doživel ognjeni krst na ATP Touru v kvalifikacijah za nastop v glavnem žrebu peščenega turnirja serije 250 Andalucia Open. Za mladega Borga, ki ga je slavni oče spremljal s tribune, se krstni nastop ni iztekel po pričakovanjih, saj ga je z izidom 6:1, 6:0 z igrišča odpihnil 128. igralec svta Jevgenij Donskoj.

leo borg | Avtor: Epa Epa

"Zavedam se, da me bodo primerjave z očetom spremljale do konca življenja. S tem se bom moral sprijazniti, a moram reči, da v tem nikoli nisem videl nekaj slabega. Takšne reči so preprosto neizbežne," je o teži slavnega priimka spregovoril komaj 17-letni tenisač. "Moj oče pravi, da igram dober tenis," je dodal Leo.

Borg je izkušnje pridobival tudi na prestižni teniški akademiji Rafa Nadal na Majorki, kjer je priložnost trenirati s španskim tenisačem Felicianom Lopezom.

bjorn borg | Avtor: Epa Epa
Njegov oče Björn je eden največjih športnikov vseh časov. Šved, ki velja za prvega teniškega superzvezdnika, je v karieri osvojil 11 grand slamov, nepremagan je bil tako v finalih OP Francije (6-0) kot Wimbledona (5-0). V karieri je osvojil 66 turnirjev in preživel 109 tednov na prvem mestu lestvice.

Borg je bil prvi tenisač v zgodovini, ki je s turnirskimi nagradami v eni sezoni zaslužil več kot milijon dolarjev, še precej več pa so mu navrgle donosne pogodbe s pokrovitelji.

Naveličan medijske pozornosti in izžet od napornega teniškega koledarja je pri 26 letih oznanil slovo. Leta 1991 se je pri 35 letih poskušal vrniti na Tour, a se je eksperiment končal z dvanajstimi zaporedimi porazi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.