Šport
2143 ogledov

Najstnik na velikem debiju omedlel sredi igre

Jack Draper ATP Miami Reševalni pas/Twitter
Prvega dvoboja v glavnem žrebu kakšnega od ATP turnirjev mladi teniški igralec ni zaključil po željah.

V Miamiju se je začel ATP turnir z močno zasedbo. V enem od dvobojev prvega kroga sta si nasproti stala favorizirani Kazahstanec Mihail Kukuškin in 19-letni Britanec Jack Draper.

Za Otočana je bil to debi v glavnem žrebu elitnega ranga in izkušenejšemu tekmecu se je dobro upiral. V prvem nizu je serviral za izenačenje v igrah na 6:6, toda Kazahstanec je prišel do priložnosti za "break".

novak đoković Smeši sina Šport "Če Novak izgubi, je to zato, ker je nasprotniku to dopustil"

Med ključno izmenjavo je Draper pred udarcem padel na tla in tam nemočno obležal. Nadaljevati ni mogel, tako da je po zdravniški pomoči dvoboj moral predati.

Težavam Draperja, 316. na svetovni lestvici, naj bi botrovale težke vremenske razmere. Na jugu Floride je bilo v času obračuna skoraj 30 stopinj Celzija, obenem pa je bila vlažnost več kot 80-odstotna.

"To je bilo naporno. Pogoji so bili zelo težki. Še nikoli nisem igral v tako počasnih pogojih. Žogica se mi je po nekaj igrah zdela ogromna. Potreboval sem veliko energije za vsak udarec," je po koncu dvoboja dejal Kukuškin, ki se bo v drugem krogu pomeril z Rusom Aslanom Karacevim.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice