Šport
4024 ogledov

Zverev udaril: "Absurdno, da je Federer pred menoj!"

Alexander Zverev Epa Alexander Zverev.
Nova ATP lestvica ni zadovoljila vseh. Med najbolj ogorčenimi je 23-letni Nemec.

Vsak teden dobimo novo jakostno lestvico najboljših teniških igralcev sveta. Potem, ko so se na prvih dveh mestih kar 15 let izmenjevali zgolj Novak Đoković, Rafael Nadal, Roger Federer in Andy Murray, je tretji teden marca 2021 prinesel spremembo, ki sliši na ime Danil Medvedjev.

Slednji je na drugem mestu za Đokovićem, v hrbet mu gledajo Nadal, Dominik Thiem, Stefanos Cicipas, Federer in na sedmem mestu 23-letni Nemec Alexander Zverev. Ta ima 5.635 točk, 740 manj od šestouvrščenega Federerja. In to ga je razjezilo.

medvedev Konec ere Šport Veliki četverici je odklenkalo

Zverev je izrazil nezadovoljstvo nad obstoječim načinom točkovanja, kjer si igralci lahko ob tekmovalni neaktivnosti zagotovijo "zamrznjen" status na lestvici.

"Sem največji navijač Rogerja Federerja, toda on ni igral tenisa leto dni, pa je še vedno bolje uvrščen od mene. Igral sem finale grand slama, finale mastersa ... Trenutni sistem je katastrofalen," je novinarjem pred turnirjem v mehiškem Acapulcu dejal Zverev.

"Rangiranje mi, ob sedanjem sistemu točkovanja, ne pomeni nič. Mislim, da bi moral biti ob normalnih razmerah med štirimi ali petimi najboljšimi na svetu. Ta sistem je absurden," je dodal teniški igralec iz Hamburga.

Zverev ima že omenjenih 5.635 točk, Federer 6.375, vodilni Đoković pa 12.008. Pred drugouvrščenim Medvedjevim ima Srb več kot 2.000 točk prednosti.

Komentarjev 1
  • posojila386 21:26 15.marec 2021.

    Naložbe in financiranje Pozdravljeni, dragi vsi. Iščemo poslovni predlog z upraviteljem sklada, ker imamo vlagatelja, ki je pripravljen opraviti dober poslovni načrt po natančnem preučevanju povzetka podjetja. Svoj načrt pošljite še danes za preostanek postopkov. E-naslov: tmarjan24@gmail.com WhatsApp: +1 219 ...prikaži več 268 51 08 Viber: +38671391409 Lep pozdrav g.

Sorodne novice