Šport
1872 ogledov

Tenisač iz bizarnega razloga ni hotel dokončati dvoboja

nishioka Epa
Japonski tenisač si je za nenavadno odločitev prislužil ostre kritike.

Teniški turnir serije 250 v Marseillu je postregel z nenavanim incidentom z Yoshihitom Nishioko v glavni vlogi.

Japonski tenisač, aktualni 59. igralec sveta, se je v prvem krogu meril s Fincem Emilom Ruusuvuorijem, ki je po dobljenem prvem nizu (6:2) tudi v drugem povedel z brejkom prednosti (4:2).

novak đoković Zgodovinsko Šport Malokdo je verjel, da bo prišel ta dan

Sledila je bizarna odločitev Nishioke, ki je dvoboj nenadoma predal. Po koncu izgubljene igre na svoj začetni udarec je glavnemu sodniku dejal: "Ni šans. Zaključil sem."

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ker Nishioka ni kazal znakov poškodbe ali drugih zdravstvenih težav, pravzaprav nihče ni točno razumel, zakaj se je odločil za predajo.

Kasneje so uporabniki družbenih omrežij razkrili, da je Nishioka med premorom po koncu prvega niza povsem izgubil živce, ker mu na igrišču niso postregli skodelice kave. 

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Ker kave tudi v nadaljevanju ni dobil, se je odločil, da dvoboja ne bo odigral do konca, kar je sprožilo val ogročenja.

Predaja brez utemeljenega razloga se smatra za zelo resno kršitev, zato bi Japonca lahko doletele finančne ali kakšne druge sankcije.

Pitje kave med teniškimi obračuni sicer ni nobena redkost. Eden največjih ljubiteljev aromatičnega napitka je švicarski tenisač Stan Wawrinka.

 | Avtor: Reddit.com Reddit.com

Vrhunci dneva (od 6:00 dalje):

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.