Šport
14658 ogledov

Zlila gnoj na Đokovića: "To ne bi prenesli niti Avengers!"

Novak Đoković Epa
Najboljši teniški igralec sveta je priljubljena tarča številnih predstavnikov sedme sile.

V slovitem francoskem časniku L'Equipe je ta teden izšel članek, ki je v Srbiji dvignil veliko prahu. V njem je novinarka Chrystelle Bonnet s precej poniževalnimi besedami opisala Novaka Đokovića in njegov odnos s športno javnostjo.

Đoković, najboljši igralec zadnjih let, je pred nekaj tedni še devetič osvojil OP Avstralije in ima v svojih vitrinah skupno že 18 lovorik s turnirjev za grand slam.

Toda kontroverzni Srb s svojim obnašanjem pogosto buri duhove in dviga pritisk predvsem navijačem Rafaela Nadala in Rogerja Federerja. In Bonnetova je v svojem tekstu skušala opisati razloge za nenaklonjenost Đokoviću s strani večine teniškega občinstva.

novak đoković O Noletu Šport "Nanj se spravljajo le zato, ker je iz Balkana"

"Ko ste slišali, da je Đoković osvojil OP Avstralije, ste bili nervozni. Ta tip ima 18 grand slam naslovov, skoraj toliko kot Rafael Nadal, devetkrat je osvojil Melbourne in 310 tednov je prebil na vrhu ATP lestvice, kot Roger Federer. A Đoković bi lahko igral proti luskavcem, pa bi oklevali stiskati pesti zanj. Za to obstaja več razlogov," je zapisala Bonnetova in nato pojasnila svoj pogled.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

"Morda gre za njegova stališča in aroganco, a če ste navijali za Ivana Lendla, potem najbrž ne gre za to. Morda gre za to, da je prišel za Federerjem in Nadalom. Če bi igral v času, ko sta bila na vrhuncu ... Morda gre za to, da želi biti ljubljen. Kot je rekel Nick Kyrgios: 'Tako želi biti ljubljen, da ga ne prenesem.' Nič mu ne pomaga," je nadaljevala Francozinja.

novak đoković Dal si je duška Šport Đokovićev oče udrihal vsepovprek: "Novak je božji dar!"

"V naslabšem primeru vam gre na živce, ko lomi loparje in se zabava s pobiralci žogic, v najboljšem primeru vam je vseeno. V Melbournu je igral s poškodbo trebušne stene, ki naj bi bila raztrgana v dolžini 2,5 centimetra. Tega ne bi prenesli niti Maščevalci," je sarkastično zapisala Bonnetova.

"Pomislite, on je osvojil OP Avstralije z 200km/h hitrim servisom, čeprav je imel v trebušni steni Marianski jarek. Đoković vas nervira. Ne gre za to, ker je boljši od vas, ampak vas enostavno nervira," je pomenljivo zaključila avtorica članka. 

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Komentarjev 8
  • villa 12:02 06.marec 2021.

    Nole, legenda.

  • rd2dmk2 23:22 05.marec 2021.

    pa dobr, ne more bit vsak najboljši tud najbolj priljubljen. kristofrsen menda še v svoji državi ni priljubljen in če ste pozabili, na Čevljarja, (šumaherja), kolk ljubiteljev in ne ljubiteljev je imel. torej, če ga imate radi, ga imejte, tist, ...prikaži več, ki ga nima, pa lahko ( menda ) pove da ga nima.

  • anica00 20:53 05.marec 2021.

    Kaj jih moti pri Noletu? Nič ni provokativen in je v redu fant. Veliko bolj je simpatičen kot Federer ali Nadal.

Sorodne novice