Šport
1588 ogledov

"Nanj se spravljajo le zato, ker je iz Balkana"

Novak Đoković : Danil Medvedjev Profimedia
Trener Novaka Đokovića je prepričan, da ima njegov varovanec drugačen status pri medijih.

Goran Ivanišević, nekdanji zmagovalec Wimbledona in sedanji trener Novaka Đokovića, je v zadnjem času večkrat izrazil nezadovoljstvo z mediji, ki spremljajo njegovega varovanca. Tudi po Đokovićevi zmagi na Odprtem prvenstvu Avstralije se je dotaknil te teme v pogovoru za srbski Sport Klub.

"To je zame, ki sem Novakokov trener, a tudi navijač, najslajša zmaga doslej. Novak bi verjetno za takšno ocenil zmago na Roland Garrosu leta 2016, ali pa osvojitev prvega Wimbledona, vendar je zame najslajši ta uspeh. Potem ko so ga mediji celo leto mrcvarili iz vseh mogočih orožij... Občutej je zares dober. Bilo je nenavadno, nič takšnega prej nismo doživeli - 42 dni v Avstraliji, karantena, poškodba, gledalci, ki odhajajo sredi dvoboja zaradi policijske ure, mračno vzdušje nekaj dni, nato pa popolno finale za Đokovića," se je obdobja v Avstraliji spomnil Ivanišević.

Ta je podrobneje pojasnil besede o medijskem mrcvarjenju: "Vse se je začelo na Adria Touru. Mnogi so mu nekatere reči očitali že prej, vendar nikoli niso bili tako glasni kot v zadnjem letu. To je tako, kot če bi gledal film Teksaški pokol z motorno žago. Zakaj je tako? Zaradi njegovega porekla, na ljudi, ki prihajajo z Balkana se vedno gleda drugače."

ivanišević đoković | Avtor: Epa Epa

"Tu je še dejstvo, da Novaka ni strah povedati, kaj si misli, bori se za reči v katere verjame. Vsi so komaj dočakali sran..., ki se mu je zgodilo na OP ZDA. V Avstraliji se je zavzel za kolege in spet so udarili po njem. On govori, ostali molčijo. Med mojo igralsko kariero so mnogi igralci počeli marsikaj, a z nikomur niso ravnali tako kot z Đokovićem," je zaključil Hrvat.

novak đoković "Počutim se ..." Šport Đokoviću odvzeli točke, ostal tudi brez denarne nagrade novak đoković OP ZDA Šport Šokantna diskvalifikacija Novaka Đokovića
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice