Šport
5693 ogledov

Đoković 'sklatil' še eno linijsko sodnico, tokrat zadetek v glavo

novak đoković Epa
Prvi igralec sveta Novak Đioković je med obračunom osmine finala na Roland Garrosu v glavo zadel linijsko sodnico.

Novak Đoković je za uvrstitev v svoj 14. v četrtfinale na OP Francije potreboval dve uri in 23 minut. S 6:4, 6:3, 6:3 je izločil Rusa Karena Hačanova

dominic thiem Šov povabljenca Šport V Parizu scene "izven tega planeta"

Prvemu igralcu sveta so med obračunom na dan privreli boleči spomini z OP ZDA, kjer je nenamerno v vrat zadel linijsko sodnico in bil posledično diskvalificiran, naknadno pa kaznovan še z odvzemom denarne nagrade in osvojenih točk za lestvice ATP.

Srbu se je nekaj podobnega pripetilo tudi v Parizu, a v povsem drugačnih okoliščinah, tako da nadaljevanje turnirja zanj ni bilo pod vprašajem.

Jana Sizikova Madison Brengle OP Francije Video Šport Policija na delu, na sumljivo igro vplačano pravo bogastvo

V New Yorku je sodnico zadel po koncu točke, s katero mu je nasprotnik odvzel servis. Vidno nezadovoljen je nato žogico relativno močno udaril z loparjem, pri tem pa je imel ogromno smole, da je ta sodnico zadela naravnost v vrat.

Če bi jo zadela v telo, bi jo verjetno odnesel s opozorilom, odvzemom točke ali celo samo z izgubo prvega servisa, vendar so bile okoliščine udarca žal takšne, da je bila izključitev edina možnost. 

dimitrov Komedija Šport Dimitrov se je zaplezal v trenirko

 | Avtor: Print Screen Print Screen
V Parizu je bilo vse skupaj precej bolj nedolžno, saj je linijsko sodnico zadel ob poskusu branjenja servisa. Takoj je pristopil k njej in se ji opravičil, po dvoboju pa je izrazil mnenje, da bo linijskim sodnikom slej ko prej odklenkalo.

"Z vsem spoštovanjem do tradicije in teniške kulture, vendar ne vidim razloga, zakaj imam v tehnološko napredni dobi še vedno linijske sodnike. Tehnologija je tako napredovala, da je to povsem brez potrebe. Razumem, da je tehnologija draga, vendar menim, da se stvari premikajo v to smer. Kmalu ne bomo več imeli razloga za njihovo prisotnost na igrišču," je povedal 33-letnik.

novak đoković Incident Šport Slovenski odgovor besnim Srbom: "Govorite, kar hočete" Novak Đoković PR-ovski bebakl Šport "Bolj kot dejanje, me je pri Đokoviću zmotilo nekaj drugega"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.