Šport
195 ogledov

Dimitrov se je zaplezal v trenirko

dimitrov Print Screen
Bolgarski tenisač je po prihodu na igrišče naletel na nepričakovano težavo.

Grigor Dimitrov, nekdanji tretji tenisač sveta, v drugem krogu OP Francije ni imel težav s Slovakom Andrejem Martinom, katerega je odpravil v treh nizih, nekaj preglavic mu je povzročila le njegova športna oprava. Po prihodu na igrišče ni uspel sleči spodnjega dela trenirke, zataknilo se mu je namreč pri desni hlačnici.

Po aktualnih pravilih imajo tenisači od prihoda do klopi natanko minuto časa, da se zglasijo pri mreži, v nasprotnem primeru jim grozijo denarne sankcije.

Ker DImitrov ni upal tvegati, je na sredino igrišča prišel na pol slečen, šele potem je uspel ukrotiti nadležne hlače.

Dimitrov, trenutno 20. igralec sveta, sicer pa zmagovalec zaključnega turnirja ATP Finals 2017, se je poleti znašel v središču pozornosti kot "pacient 0" z dobrodelnega teniškega turnirja Adria Tour v režiji Novaka Đokovića. Potem ko je Dimitrov potrdil okužbo s koronavirusom, je bil odpovedan finale na drugi postojanki v Zadru, kasneje pa turnir v celoti.

grigor dimitrov | Avtor: Epa Epa
Bolgar naj bi se v Zadru izmikal testiranju, čeprav je imel znake bolezni in je celo izpustil medijsko druženje. Oče Novaka Đokovića ga je izpostavil kot glavnega krivca za kaotičen potek dogodkov. "Naredil je veliko škodo Hrvaški, Srbiji in moji družini," je bil oster Srđan. Na te besede se je odzval tenisačev agent, ki je dejal, da od Dimitrova ne v Beogradu ne v Zadru niso zahtevali ali mu ponudili testiranja.

Koronavirus je po lastnem pričevanju prebolel v nekaj tednih. Sprva ni imel nobenih simptomov, nato pa se je srečeval z oteženim dihanjem, utrujenostjo ter izgubo vonja in okusa. Stanje se je sčasoma umirilo, a je njegovo počutje še vedno nihalo. "Virus ni šala," je sporočil pred vrnitvijo na Tour.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice