Šport
257 ogledov

Prebolel sem koronavirus, a me neprestano testirajo

novak đoković Epa
Na teniškem turnirju za OP Francije veljajo zelo stroga pravila.

Udeleženci letošnejga OP Francije so podvrženi neprestanemu testiranju. To velja tudi za tiste, ki so koronavirus v preteklosti že probleli, kot je na primer prvi igralec sveta Novak Đoković.

"Ja, testirali so me. Nekajkrat so me testirali v Rimu, potem so me testirali še ob prihodu v Pariz, kjer sem nekaj časa preživel v karanteni. Poskušam slediti navodilom. Kolikor vidim, me bodo testirali vsakih štiri do pet dni. Kljub temu, da imam protitelesa," je pojasnil Đoković.

 | Avtor: Epa Epa

Prav protitelesa lahko tenisačem povzročijo veliko težav, če njihova prisotnost pripomore k lažno pozitivnemu vzorcu, kot se je to zgodilo v primeru trenerja bosanskega tenisača Damirja Džumhurja. Ta je bil zaradi napačne interpretacije razultatov, kar se je kasneje potrdilo z vnovičnim testiranjem v Beogradu, neupravično izključen s turnirja.

"Kar se je zgodilo Džumhurju, je skrajno nekorektno. Enako velja za Fernanda Verdasca, ki je bil v Hamburgu negativen, v Parizu pa pozitiven. Ne vem, zakaj niso mogli počakati 24 ur in jih ponovno testirati," se je spraševal Đoković

Razkril je tudi, da so pravila v Evropi strožja kot v ZDA. "V New Yorku so me testirali samo enkrat, v Evropi pa so pravila drugačna. Vsaka država ima svoj pristop k testiranju," je povedal tenisač, ki se je okužil med dobrodelnim turnirjem Adria Tour, a jo je tako kot njegova soproga Jelena odnesel brez posledic.

"Ne razmišljam o tem, ali imam virus še vedno v sebi. Opravil sem več testov in vsi so bili negativni. Še vedno se ne ve, ali se je možno okužiti dvakrat. Glede tega je veliko nesporazumov. Pravila je treba upoštevati. V Franciji so ta pravila zelo stroga, a tako je tudi prav. Kot tenisač sem hvaležen, da lahko spet igram in tekmujem na grand slamu," je dejal najboljši tenisač na svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice