Šport
530 ogledov

19-letna Slovenka izločila bivšo številko 1

Kaja Juvan Epa
Slovenska teniška igralka je izločila trikratno dobitnico turnirjev za grand slam.

Na igrišča Roland Garrosa je na glavnem turnirju kot prva med Slovenci tokrat stopila Tamara Zidanšek. Dvaindvajsetletnico je na papirju čakalo izjemno težko delo, saj se je pomerila z nekdanjo številko eno ženskega tenisa in že zmagovalko turnirja v Parizu. Tokrat je Španka Garbine Muguruza nastopila kot 11. nosilka.

Slovenka je v prvem nizu hitro odvzela servis tekmici, ki se lahko v svoji karieri pohvali tudi s skupno zmago na Wimbledonu, a je Muguruza kasneje boljše nadaljevala dvoboj in prišla do osvojenega niza s 7:5. Po zaostanku Zidanškova ni vrgla puške v koruzo, nastopila je še odločneje. Naslednji niz ji je pripadel s 6:4, v odločilnem tretjem pa je povedla s 3:0.

A tu se je Slovenki nekoliko ustavilo. Štiri leta starejša tekmica je dobila naslednje tri igre, čeprav ji je 83. igralka sveta še nekajkrat zagrozila z odvzemom servisa. Izjemno dolga je bila sedma igra v tretjem nizu, ki pa jo je naposled le dobila Slovenka za vodstvo s 4:3. Do izida 6:6 sta obe igralki uspeli zadržati servis, nato pa je 15. igralka na WTA lestvici prišla do breaka. V naslednji igri je nato prišla do zmage z 8:6. Dvoboj je trajal tri ure in eno minuto.

Tamara Zidanšek | Avtor: Epa Epa

Bedene proti Francozu v štirih nizih

Aljaž Bedene se je v prvem krogu pomeril s Francozom Arthurjem Rinderknechem, 162. igralcem sveta. Najboljši Slovenec je nekaj več kot 100 mest slabše uvrščenega domačina na ATP lestvici v prvem nizu odpravil s 6:2, precej slabše pa se je zanj končal drugi niz. Ta je bil odločen šele v podaljšani igri, v njej je Francoz že vodil s 6:3, a je Bedenetu uspelo ubraniti tri zaključne žogice, vendar je naposled z 9:7 v tiie-breaku slavil Rinderknech.

V drugem delu tretjega niza je Bedene prišel do odvzema tekmečevega servisa in set dobil s 6:4, z enakim rezultatom pa se je končal tudi četrti.

Juvanova uspešna v prvem krogu

Tudi Kajo Juvan je v prvem krogu pričakala nekdanja številka 1 ženskega tenisa. Igralka, ki bo konec novembra dopolnila 20 let, se je namreč pomerila z 32-letno Angelique Keber, ki je v svoji karieri po enkrat slavila na grand slam turnirjih v Avstraliji (2016), ZDA (2016) in Veliki Britaniji (2018).

Juvanova je na servis nasprotnice dobila 8. igro v prvem nizu in nato prišla do 6:4, uspešno pa je nadaljevala tudi v drugem, ko je Kerberjevi odvzela že njen prvi servis za vodstvo z 1:0, pa nato še drugega za 3:0. Nemka je odgovorila z rebreakom, a sta naslednji dve igri znova pripadli mladi Slovenki za 5:1.

Kerberja je uspela znižati zaostanek, prišla je do 3:5, nato pa je ob svojem servisu zaostajala s 15:40. Slovenka je izkoristila že prvo zaključno žogico.

Naprej tudi Hercogova

Polona Hercog se je zanesljivo prebila v drugi krog. S 6:4, 6:2 je bila po uri in 29 minutah boljša od Francozinje Diane Parry, ki na lestvici WTA zaseda 305. mesto in je za tretji grand slam sezone prejela povabilo organizatorja.

Devetindvajsetletna Mariborčanka in 18-letnica iz Nice sta se prvič pomerili med seboj, izkušenejša tenisačica pa se je od začetka nekoliko lovila proti tekmici, ki je ni poznala. Francoska najstnica je v prvem nizu hitro prišla do odvzema servisa in vodstva z 2:0, Hercogova pa je nato zaigrala bolje in si prvi niz zagotovila po odločilnem breaku v deveti igri.

V drugem nizu sta bili tekmici izenačeni do izida 2:2, v peti in sedmi igri pa je 47. igralka sveta odvzela začetna udarca Francozinji in dvoboj zanesljivo pripeljala do konca.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice