Šport
835 ogledov

Grožnja organizatorjem: "Tole boste drago plačali!"

tenis žogica roland garros Epa
Bosanski tenisač Damir Džumhur bo uresničil svojo napoved in tožil organizatorje OP Francije. "Tole boste drago plačali," grozi njegov trener Petar Popović.

Prireditelji prihajajčega OP Fracnije so najboljšemu bosanskemu tenisaču Damirju Džumhurju, 114. igralcu sveta, prepovedali nastop v kvalifikacijskem turnirju, ker je bil njegov trener Petar Popović pozitiven na testu za koronavirus.

V ekipi bosankega tenisača so nad odločitvijo ogorčeni, saj je Popović bolezen prebolel že pred več meseci. Ker so menili, da je bil rezultat testa lažno pozitiven, so Francosko teniško zvezo (FPP) zaprosili za ponovno testiranje, vendar prošnja ni bila uslišana. Popović se je nato testiral v Beogradu, rezultat pa je bil negativen.

Roland Garros OP Francije dež Grand slam Šport Zmagovalci bodo zaslužili manj

 | Avtor: Epa Epa
Džumhur je organizatorje turnirja pozival k dvostranski rešitvi, vendar se ti niso odzvali, zato bo primer romal na sodišče. "To je škandal. Zelo smo jezni. Prepričan sem, da bomo na sodišču zmagali. Tole boste drago plačali. Besen sem," je napovedal Popović.

Doslej je bilo zaradi pozitivnega testa na koronavirus s turnirja izključenih pet igralcev, z izjemo Džumhurja pa njihova identiteta ni bila razkrita. V taboru bosanskega tenisača so prepričani, da bi se zgodba odvijala drugače, če bi bil na testu pozitiven trener katerega od najboljših igralcev. "Če bi se Rafael Nadal znašel v takšni situaciji, bi imel pravico do drugega in tretjega testiranja. Zgroženi smo nad tem, kar se nam je zgodilo. Damir je bil na pragu glavnega žreba," je poudaril trener.

OP Francije bo potekalo od 27. septembra do 11. oktobra. Teniški kompleks bo lahko vsak dan obiskalo največ 5000 gledalcev.

"Na žalost se mi je zgodil najhujši scenarij. Odvzeli so mi pravico nastopa na Roland Garrosu. Poskušal bom pojasniti, kaj se je zgodilo. S trenerjem sva od samega začetka potovala skupaj, opravila sva od 15 do 20 testov in vsi so bili negativni. V Rimu so naju tesitrali dvakrat, oba testa sta bila negativna, prav tako negativen je bil test v Parizu. V soboto so naju testirali drugič, dan kasneje pa so trenerja obvestili, da je na robu pozitivnega vzorca. Napovedali so dodatna testiranja. Moj test je bil negativen, trenerja pa so obvestili, da je pozitiven. Takoj jim je pojasnil, da je pozitiven test lahko posledica protiteles, vendar so zavrnili najino prošnjo za ponovno testiranje. Ker sva bila v tesnih stikih, so me izključili s turnirja. To me je šokiralo, saj gre za enega mojih najljubših turnirjev, kjer sem odigral kar nekaj vrhunskih dvobojev."

Damir Džumhur

Želim obavijestiti svoje fanove i sve one koji me prate i podržavaju godinama unazad da nažalost neću nastupati na...

Posted by Damir Džumhur on Tuesday, September 22, 2020

 

Odločitev organizatorjev bo imela za tenisača tudi velike finančne posledice. Že poraz v prvem krogu kvalifikacij je vreden 10.000 evrov, uvrstitev v drugega prinaša 16.000, v tretjega pa 25.600 evrov. Preboj v glavni žreb turnirja udeležencem zagotavlja najmanj 60.000 evrov, kar je tretjina Džumhurjevega celotnega zaslužka v koronavirusni sezoni 2020.

 | Avtor: Print Screen Print Screen

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice