Šport
3116 ogledov

Đoković ima počasi dovolj: "Lahko preberete, a ne bom odgovoril"

novak đoković Print Screen
Prvi igralec sveta Novak Đoković želi narediti konec medijskemu obračunavanju z Nickom Kyrgiosom.

Besedni dvoboj Novaka Đokovića in Nicka Kyrgiosa je bil eden izmed najodmevnejših dogodkov letošnjega OP Avstralije.

Začelo se je z izjavo prvega igralca sveta, ki so ga novinarji še pred začetkom turnirja vprašali za mnenje o Kyrgiosu, potem ko je bil ta v zadnjem času še posebej kritičen do Srba, zlasti v luči dogajanja na turnirju Adria Tour, ki ga je družina Đoković organizirala sredi pandemije, tekmovanje pa se je končalo že na drugi postojanki, potem ko je bilo potrjenih več okužb tako med udeleženci kot obiskovalci.

Za piko na i je takrat na spletu zaokrožil posnetek, kako se je do pasu razgaljeni Đoković zabaval v nekem beograjskem klubu. Srb je takrat postal tarča kritik, zelo aktivno pa se je grajanju priključil tudi Kyrgios, zaradi česar je v njunem odnosu prišlo do popolnega zloma.

"Zunaj igrišča nimam prav dosti spoštovanja do njega. To je vse, kar bi povedal," je bil v Melbournu redkobeseden Đoković, a se je kepa vseeno začela valiti.

novak đoković Brez olepševanja Šport Đoković iskreno: "Ne spoštujem ga. Nimam kaj dodati"

nick kyrgios | Avtor: Epa Epa
"To se mi zdi čudno. Pravi, da me ne spoštuje zunaj igrišča. Bolj smiselno bi bilo, če me ne bi spoštoval na igrišču, saj razumem, da se morda ne strinja z nekaterimi mojimi dejanji. Mislim, da sem bil med pandemijo še posebej priden. Dostavljal sem hrano ljudem, ki je niso mogli kupiti sami. Zelo sem bil previden, da ne bil širil virusa. Doniram hrano ljudem, ki jo potrebujejo, zato me preseneča, zakaj me ne bi spoštoval zunaj igrišča. Novak je čuden tip. Izjemen tenisač, a ne bo mi pameti soliti nekdo, ki se med pandemijo zabava brez majice," je dejal Kyrgios.

Đoković bi mu lahko odgovoril že na naslednji tiskovni konferenci, a se je raje ugriznil v jezik. "Lahko mi preberete njegovo izjavo, vendar ne bom odgovarjal na vprašanja v zvezi s tem." Novinar mu je nato prebral izjavo. "Lepo," je dejal Đoković. "Želiš kaj dodati?" so ga vprašali. "Ne," je bil jasen.

Kyrgios je Đokovića napadal še pred fiaskom z Adria Tourom. Očital mu je, da je  "osladen, željan pozornosti in obseden s tem, da bi ugajal vsem ljudem". Prav tako ga je javno izključil iz razprave o najboljšem tenisaču vseh časov, ker je izgubil oba njuna medsebojna dvoboja. "Ne more biti najboljši nekdo, ki me ne more premagati," meni Avstralec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice