Šport
672 ogledov

Novak prvič o incidentu: "Ne morem obljubiti, da tega ne bom ponovil..."

Novak Đoković Profimedia
Đoković je še vedno v šoku zaradi izključitve z US Opna.

Novak Đoković je pred začetkom teniškega mastersa ATP v Rimu prvič javno podoživel dramatično dogajanje na pravkar končanem turnirju za veliki slam v New Yorku. Prvi teniški lopar sveta je na novinarski konferenci v večnem mestu priznal, da je bil šokiran, ker so ga izključili v osmini finala odprtega prvenstva ZDA.

Novak Đoković PR-ovski bebakl Šport "Bolj kot dejanje, me je pri Đokoviću zmotilo nekaj drugega"

"Bil je šok, ko sem takole končal svoj nastop na letošnjem odprtem prvenstvu ZDA. Kaj takega se mi še nikoli ni zgodilo, lahko pa bi se mi zgodilo tudi prej v moji karieri, lahko bi se zgodilo mnogim igralcem. V zadnjih nekaj dneh je bilo veliko najrazličnejših špekulacij, a sem jih sprejel in šel naprej. " je pojasnil prvi igralec sveta Đoković na novinarski konferenci pred nastopom na turnirju serije ATP 1000 v Rimu.

novak đoković | Avtor: Epa Epa

Najuspešnejši srbski teniški igralec bo na odprtem prvenstvu Italije v prvem krogu prost. Prvi igralec sveta je turnir za grand slam v ZDA končal še pred četrtfinalom. Za njegovo zgodnje slovo ni bila kriva njegova igra ali forma. Sodniki so ga izločili, potem ko je nehote z žogico zadel linijsko sodnico.

"Opravičil sem se, pomirila me je, ko mi je rekla, da je v redu in da ni utrpela poškodb. Vseeno si tega ni zaslužila, opravičil sem se ji, žal mi je. Toda ne morem obljubiti, da kaj takega ne bo več ponovil. Dal bom vse od sebe, toda v življenju je vse mogoče" je nadaljevala številka 1 na lestvici ATP.

novak đoković Incident Šport Slovenski odgovor besnim Srbom: "Govorite, kar hočete"

"Bilo je slabo, da sem tako končal svojo pot v New Yorku, na igrišču sem se počutil zelo dobro. Bil sem pripravljen v vseh pogledih, vendar se je zgodilo nepričakovano. Ko zadeneš žogico na takšen način, obstaja velika verjetnost, da koga udarite. Zagotovo tega ne bom nikoli pozabil, ostalo mi bo v spominu," Đokovićeve besede navaja italijanska tiskovna agencija Ansa.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Peščeni turnir na stadionu Foro Italico letos praznuje 90. obletnico. Najboljši teniški igralci se bodo na njem pomerili od 14. septembra do 21. septembra. Ponavadi je sicer na sporedu maja. "Nole" je v Rimu osvojil štiri naslove v letih 2008, 2011, 2014 in 2015. V lanskem finalu je bil od Đokovića boljši Španec Rafael Nadal.

V sezoni, ki je bila zaradi novega korovirusa postavljena na glavo, bo Rim pripravljalni turnir za grand slam na pesku Roland Garros, ki je na letošnjem koronskem koledarju zadnji grand slam sezone.

Pariz bo na sporedu od 21. septembra do 11. oktobra. Če ne bi bilo novega koronavirusa, bi bil pariški grand slam na sporedu v majsko-junijskem terminu.

Novak Đoković US Open diskvalifikacija | Avtor: Epa Epa

"Dobro je imeti turnir, ki je teden dni, deset dni po tem, kar se je zgodilo. Prej ko nadaljujem tekmovanje, hitreje bom premagal ta spomin," je dejal Đoković na novinarski konferenci na prizorišču prvenstva Italije v večnem mestu.

"Pravila so jasna, sprejel sem, kar se je zgodilo. Moram iti naprej in nadaljevati," je poudaril Đoković. "Nikoli ne bom pozabil. Vedno bo tam. Ampak moram ta spomin predelati, sprejeti lekcijo in postati modrejši, če je le mogoče, in bogatejši v smislu izkušenj," je še dodal.

Novak Đoković Šokantna sporočila Šport Grožnje sodnici: Kmalu se boš pridružila pokojnemu sinu Novak Đoković US Open diskvalifikacija Škandal v NY Šport Tako so se iz Đokovića ponorčevali Američani bedene Huda polemika Šport Srbi znoreli: In zakaj niste diskvalificirali Slovenca?
 
Komentarjev 2
  • leonardo 07:15 15.september 2020.

    Takšni ljudje kot je Đokovič so polni samega sebe. Vedno samo hvala, ploskanje itd, potem pač misli, da je to nekaj normalnega in da bo to vsekakor še ponovil. Seveda bo, denarja je dovolj, slave tudi ( s takšnimi dejanji ...prikaži več še malo večja) pa smo tam kjer človek neha biti Človek.

  • letepe8405 21:51 14.september 2020.

    Vsako uro plačam več kot 90 dolarjev na daljavo z dvema otrokoma doma.Nikoli nisem mislil,da bi to imel možnost,vendar moj najbližji spremljevalec s tem pridobi več kot 18 tisoč mesecev na mesec in me je prepričala, da poskusim. netprofit10.com