Šport
2882 ogledov

Đoković vpil nad člani svoje ekipe

novak đoković Epa
Najboljši tenisač na svetu ima težave z obvladovanjem jezen.

Novak Đoković je še na drugem zaporednem obračunu v Melbournu obračunal s člani svoje ekipe. Tokrat so mu živci popustili v treji igri drugega niza, ko si je njegov nasprotnik Miloš Raonić z globokim returnom priigral brejk žogico.

"Kaj kašljaš, pi*ka ti materina?" je proti loži, v kateri je sedel tudi njegov trener Goran Ivanišević, zavpil prvi igralec sveta. 

Srbski as se je nad člani svoje ekipe znašal že na obračunu z Američanom Taylorjem Fritzom. "Reci! Reci! Čakam te že pol ure," je bruhalo iz njega.

novak đoković Besedna vojna Šport Đoković ima počasi dovolj: "Lahko preberete, a ne bom odgovoril"

Đoković, osemkratni zmagovalec OP Avstralije, ima letos v Melbournu polne roke dela. Njegovo koncentracijo je še pred začetkom turnirja zmotil napad Nicka Kyrgiosa, nato pa so mu lov na rekordno deveto lovoriko močno otežile še zdravstvene težave.

Med dvobojem s Fritzom, ki ga je dobil šele po petih nizih, potem ko je bil v tretjem in četrtem na robu predaje, je namreč utrpel poškodbo trebušne mišice. 

novak đoković Težave Šport Zaskrbljujoče stanje Novaka Đokovića

Po posvetu z zdravniki se je odločil, da bo zaigral na obračunu z Raonićem, katerega je premagal v štirih nizih, a kasneje priznal, da je igral na močni protibolečinskih tabletih. Gre za tvegano strategijo, saj tovrstna zdravila zakrivajo dejansko stanje, kar povečuje nevarnost za poslabšanje. "Ne vem, kakšna je škoda. Vedno gre lahko na slabše," je dejal Nole.

Kljub nevarnosti poslabšanja pa Đoković za zdaj ne namerava obupati. V Melbournu napada svoj 18. grand slam, s katerim bi se na večni lestvici približal rekorderjema Rafaelu Nadalu (20) in Rogerju Federerju.

"Če bi bil to katerikoli drug turnir, ne bi več igral, to je dejstvo. Trenutno sem povsem osredotočen na okrevanje. Sem pod vplivom močnih protibolečinskih tablet. Imam nekaj manj kot 48 ur za pripravo na četrtfinale," je povedal.

Zmaga nad Kanadčanom s 7-6(4), 4-6, 6-1, 6-4 je bila njegova jubiljena 300. na turnirjih za grand slam.

rafael nadal OP Avstralije Šport Nadal pohitel v svoj 43. četrtfinale na grand slamih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice