Šport
89 ogledov

Konec poti za mlado Slovenko

kaja juvan Epa
Kaja Juvan je morala v tretjem krogu OP Avstralije priznati premoč nekdanji polfinalistki turnirja Jennifer Brady.

Mlada slovenska teniška igralka Kaja Juvan je izpadla v 3. krogu odprtega prvenstva Avstralije. V svojem prvem nastopu med 32 najboljših na turnirju za veliki slam je 20-letna Ljubljančanka izgubila proti Američanki Jennifer Brady s 6:1 in 6:3.

Juvanova je po zmagi v maratonskem dvoboju 2. kroga, ko je po dveh urah in 41 minutah premagala Egipčanko Majar Šerif, tokrat hitro padla v zaostanek. Prvi niz je trajal zgolj 31 minut, pri tem pa je Juvanova ameriški tekmici kar dvakrat oddala igro na svoj začetni udarec.

 | Avtor: Epa Epa
V drugem nizu je bilo razmerje moči med 104. igralko sveta in 80 mest višje uvrščeno igralko bolj izenačeno. Američanka je sicer z odvzemom servisne igre hitro prišla do vodstva z 2:0, a je nato Juvanovi uspel "brejk" in izenačenje na 2:2.

Temu pa je takoj sledila še ena izgubljena igra Juvanove na svoj začetni udarec, ki je na koncu bila tudi odločilna za zmago Američanke v drugem nizu po skupaj uri in 29 minut igre.

Juvanova je sicer na dvoboju prikazala precej napadalno igro ter večino časa držala korak z Bradyjevo v številu "winnerjev", na koncu je bilo razmerje 23:19 v prid Američanke, a je ob tem storila tudi precej več neizsiljenih napak (33 proti 24).

Tudi sicer sobotni spored ni potekal pogodu slovenskih predstavnic na turnirju. V konkurenci ženskih dvojic sta v 2. krogu namreč izpadli tako Andreja Klepač kot tudi Tamara Zidanšek.

Klepačeva je v paru s Kristen Flipkens po izjemno izenačenem dvoboju izgubila proti špansko-italijanski navezi Aliona Bolsova Zadoinova in Jasmine Paolini s 6:7 (3), 6:3 in 5:7. Zidanškova, ki je izpadla v 1. krogu med posameznicami, pa je skupaj z Nizozemko Arantxo Rus izgubila proti ameriško-nizozemski navezi Bernarda Pera in Rosalie Van der Hoek s 4:6 in 4:6.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice