Šport
620 ogledov

Slovenka bruhala med dvobojem, a na koncu zmagala

kaja juvan Print Screen
Mlada slovenska teniška igralka je z uvrstitvijo v tretji krog OP Avstralije dosegla svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam. A pot do tja ni bila lahka.

Kaja Juvan, 104. igralka sveta, je v drugem krogu OP Avstralije po dveh urah in 40 minutah garanja izločila Egipčanko Mayar Sherif s 3:6, 7:6(2), 6:3. Maratonski dvoboj je terjal visok davek, saj sta bili obe igralki ob koncu popolnoma izmučeni.

Dvajsetletni Slovenki je za nameček še ponagajala slabost, zaradi česar je morala večkrat bruhati v vedro bo njenem sedišču.

Kaja Juvan OP Avstralije Šport Dvajsetletna Slovenka prvič v tretjem krogu

Kljub slabemu počutju se Juvanova ni predala, za vztrajnost pa je bila nagrajena s prvo uvrstitvijo v tretji krog katerega od štirih najvejčjih turnirjev. Povsem izmučena je po zadnji odigrani točki padla na kolena.

Za preboj v osmino finala se bo obetavna Slovenka pomerila z Američanko Jennifer Brady, 22. igralko sveta in nekdanjo polfinalistko turnirja v Melbournu (2019).

novak đoković Besedna vojna Šport Đoković ima počasi dovolj: "Lahko preberete, a ne bom odgovoril"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.