Šport
103 ogledov

Rola se je več kot dve uri upiral nekdanji številki 1

Blaž Rola OP Francije Epa
Rola po več kot dveh urah izgubil proti Murrayju.

Slovenski teniški igralec Blaž Rola je izpadel v četrtfinalu turnirja serije challenger v italijanski Bielli. S 6:4, 7:6 (9) je bil boljši trikratni zmagovalec turnirjev za grand slam Škot Andy Murray.

 

Ptujčan se je ves dvoboj dobro upiral nekdanji številki ena moškega tenisa. V prvem nizu je Škot do odločilnega "breaka" prišel v deveti igri. V drugem je že serviral za zmago, a se je Rola vrnil in imel celo štiri priložnosti za osvojitev niza v podaljšani igri. Ni mu uspelo izkoristiti niti ene, ubranil pa je štiri priložnosti za zmago Murrayja. Peto je nato 33-letnik vendarle izkoristil.

Dvoboj je trajal dve uri in 22 minut, Murray (125. na lestvici ATP) pa je dobil tretji obračun na tem turnirju in drugega medsebojnega proti 30-letnemu Slovencu. Pred tem sta se pomerila v Wimbledonu leta 2014, ko je Murray slavil s 6:1, 6:1, 6:0.

Triintridesetletnik iz Dunblana v Italiji v teh dneh nastopa, potem ko zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus ni smel odpotovati v Melbourne na OP Avstralije. Škot bo naslednji teden nastopal še na enem turnirju v Bielli.

Za Blaža Rolo, sicer šestega nosilca, je bil to dober preizkus pripravljenosti pred nadaljevanjem sezone, v kateri bo skušal storiti napredek v igri in uvrstitvi na lestvici ATP. Tam trenutno zaseda 159. mesto.

Na turnirju v Bielli je nastopil tudi Blaž Kavčič, ki se je poslovil v prvem krogu. Ugnal ga je Italijan Matteo Viola.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice