Šport
1566 ogledov

Težave niso nedolžne, Đoković ne ve, če bo igral

Novak Đoković Epa
Đoković: Ne vem, ali bom lahko igral v osmini finala.

Srbski teniški igralec Novak Đoković po poškodbi v tretjem krogu ni prepričan, ali bo lahko v nedeljo nastopil v boju za četrtfinale prvega grand slama letošnje sezone v avstralskem Melbournu. Triintridesetletnika namreč pestijo bolečine v trebušni mišici, zaradi česar je imel veliko težav na dvoboju proti Američanu Taylorju Fritzu.

Številka ena lestvice ATP in prvi nosilec v Melbournu se je v petih nizih izvlekel. Vse skupaj pa je za televizijsko hišo Eurosport označil kot eno večjih zmag v karieri.

"V teh okoliščinah gre za enega največjih trenutkov v moji karieri. Ne želim govoriti o razsežnostih poškodbe, ljudje enostavno ne razumejo, s čim vse se v tistih trenutkih spopadaš. V glavi sem že premleval misel, da predam dvoboj, saj se nisem mogel gibati, lahko sem le serviral. Vedel sem, da je uspešen servis edina priložnost, da pritisnem na tekmeca," je po tekmi za Eurosport dejal Beograjčan.

Novak Đoković OP Avstralije Šport Nole se je mučil s poškodbo, nato so med dvobojem izpraznili tribune

"V petem nizu sem se počutil bolje, tudi igrati sem začel bolje. Prišel sem do 'breaka' in uspelo mi je dobiti dvoboj," je še dejal o zaključku dvoboja. Ni pa bil prepričan, ali bo lahko v nadaljevanju turnirja branil lansko zmago. V nedeljo se bo za preboj v že 12. četrtfinale v Melbournu boril s Kanadčanom Milošem Raonićem.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

"Takoj sem vedel, da se je po tistem udarcu v tretjem nizu zgodilo nekaj slabega. Nimam ravno sijajnih izkušenj s poškodbami mišic, ko sem nadaljeval turnirje. Ne vem, ali bom lahko v nedeljo znova na terenu," je priznal osemkratni zmagovalec OP Avstralije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice