Šport
1789 ogledov

Nole se je mučil s poškodbo, nato so med dvobojem izpraznili tribune

Novak Đoković Profimedia
Novak Đoković se je s težavami uvrstil v osmino finala.

Novak Đoković je šele po petih nizih premagal Taylorja Fritza s 7:6, 6:4, 3:6, 4:6 in 6:2 ter se tako uvrstil v osmino finala na Odprtem prvenstvu Avstralije.

Srbski as je bil v prvih dveh nizih po pričakovanjih boljši tekmec, nato pa si je na začetku tretjega poškodoval trebušno mišico. Nastopile so težave, Američan pa je dobil naslednja dva niza. V četrtem je sicer dobil priložnost za daljšo zdravniško pomoč, saj je bil dvoboj za dlje časa prekinjen, ker so organizatorji izpraznili tribune. Vlada avstralske zvezne države Viktorije je namreč ob polnoči začela izvajati strožje ukrepe ob epidemiji koronavirusa, obračun pa je bil tako prekinjen, da bi se gledalci lahko še pravočasno vrnili domov.

OP Avstralije | Avtor: Epa Epa

Po zdravniškem posredovanju se je Đoković lažje gibal po igrišču, vseeno pa mu ni uspelo izničiti prednosti Fritza v četrtem nizu. Tako je sledil odločilni set. Enaintrideseti igralec sveta je nato izgubil dva servisa, niz se je končal s 6:2 v Đokovićevo korist. Nole se bo za preboj v četrtfinale pomeril z Milošem Raonićem.

Thiem na robu poraza

Z izjemo izpada osmega nosilca Argentinca Diega Schwartzmana dan v Melbournu ni ponudil veliko presenečenj, poleg Đokovića pa se je namučil tudi Dominic Thiem. Avstrijec je domačina Nicka Kyrgiosa s 3:2 premagal po preobratu, čeprav je ljubljenec občinstva vodil že z 2:0.

Kyrgios je v prvih dveh nizih letel po igrišču, z raznovrstno igro, v kateri je spet pokazal številne vragolije in nešportno obnašanje, od udarcev med nogami, servisa pod roko do metanja loparja. Oba je dobil s 6:4, a visokega ritma ni zdržal, tudi Thiem je začel igrati bolje, posledica tega je bila, da je Avstrijec s po enim "breakom" dobil naslednje tri nize.

OP Avstralije | Avtor: Epa Epa

"To je bil moj prvi dvoboj z Nickom in to na njegovem najljubšem igrišču z neverjetno množico glasnih navijačev. Obstaja veliko lažjih stvari, to je bil eden težjih izzivov v moji karieri. Pri Nicku nikoli ne veš, kje bo udaril, ko je razpoložen, ga je težko ugnati. Po zaostanku z 0:2 v nizih in priložnosti, da mi v tretjem nizu takoj vzame servis, sem bil že na robu poraza, a sem se v sebi prepričal, da še ni konec. Začel sem igrati bolje in prišel do preobrata," je dejal Thiem, ki se bo za uvrstitev v četrtfinale pomeril z Grigorjem Dimitrovom. Bolgaru je Španec Pablo Carreno Busta zaradi poškodbe v drugem nizu dvoboj predal.

Schwartzmana je s trikrat po 6:3 je ugnal 114. igralec sveta Aslan Karacev. Rus v zadnjem času kaže izvrstne predstave. Z reprezentanco, za katero je igral v dvojicah, je osvojil pokal ATP, v treh tekmah turnirja v Melbournu pa zaenkrat ni izgubil niti niza.

"Vesel sem bil, da sem se na turnir sploh kvalificiral, zdaj pa mi gre odlično. Igram odličen tenis, vidi se, da po poškodbi kolena in dejstvu, da dve leti nisem igral resnega tenisa, napredujem. Zmaga na pokalu ATP mi je zagotovila samozavest, pomagalo mi je tudi dejstvo, da sem dobil nekaj napotkov od Danila Medvedjeva in Andreja Rubljova," po zmagi nad Argentincem ni bil posebej evforičen Karacev, ki se bo v osmini finala pomeril s Kanadčanom Felixom Auger-Aliassimom, ki je gladko dobil kanadski obračun z Denisom Shapovalovom.

Šestopostavljeni Nemec Alexander Zverev je brez težav odpravil Francoza Adriana Mannarina, Srb Dušan Lajović pa se je v osmino finala uvrstil po zmagi nad Špancem Pedrom Martinezom.

Favoritinje uspešne

 

V ženski konkurenci je tretjo zmago nanizala zmagovalka 23 grand slamov v karieri in deseta nosilka, Američanka Serena Williams, ki je v 3. krogu izločila Anastasijo Potapovo, mučila se je le v prvem nizu, dobila ga je v podaljšani igri.

Serena Williams | Avtor: Epa Epa

V osmino finala so se prebile tudi druge favoritinje. Druga nosilka Romunka Simona Halep je gladko ugnala Rusinjo Veroniko Kudermetovo, v naslednji krog se je prebila tudi tretjepostavljena Japonka Naomi Osaka z gladko zmago nad Tunizijko Ons Jabeur.

Prav tako je napredovala sedma nosilka, Belorusinja Arina Sabalenka, ki je izločila Američanko Ann Li, le dve igri pa je proti Kazahstanki Zarini Dijas oddala Španka Garbine Muguruza, sicer 14. nosilka. Med 16 najboljših so se uvrstile še Tajvanka Hsieh Su-Wei, Čehinja Marketa Vondroušova in lanska zmagovalka Pariza Poljakinja Iga Swiatek.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice