Šport
37529 ogledov

Nole pristal, da se mu izplača milijon dolarjev manj

novak đoković Epa
Srbski teniški zvezdnik z lepo potezo.

Novak Đoković je v velikem finalu Odprtega prvenstva Avstralije s 7:5, 6:2 in 6:2 premagal Daniila Medvedeva. Srb je tako osvojil svojo deveto lovoriko v Melbournu, skupno pa 18. naslov na grand slam turnirjih. 

Đoković bo v žep pospravil 2,13 ameriških dolarjev. Gre za ogromno vsoto, a vseeno za skoraj milijon manj kot pred letom dni, ko je prvi igralec sveta prejel 3,12 milijona zelencev. Gre za na pogled zelo čuden podatek, saj je skupni nagradni sklad letošnjega Australian Opna sicer višji za sedem milijonov evrov.

Novak Đoković : Danil Medvedjev Odpihnil nasprotnika Šport Izjemni Đoković še devetič zmagovalec OP Avstralije

A direktor turnira Craig Tiley je razkril vzrok za manjši zaslužek Đokovića. Ta se je namreč strinjal s predlogom, da se zmagovalcem precej zmanjša nagrada, razlika pa gre na račun mlajših igralcev in tistih, ki bodo izpadli v zgodnejših fazah tekmovanja. S tem naj bi jim olajšali težek položaj v obdobju epidemije koronavirusa, pokrili pa bi tudi stroške potovanja do Avstralije in nazaj.

Đoković je v svoji karieri na turnirjih sicer že pred tokratnim finalom v Melbournu zaslužil 145 milijonov dolarjev.

 

Komentarjev 4
  • Zlate 03:35 22.februar 2021.

    In potem se še vedno najdejo fovšeritni zlobneži, ki pljuvajo in blatijo Novaka? Človek na kvadrat, Nole namreč!

  • villa 00:43 22.februar 2021.

    BRAVO, NOLE SAMPION!

  • dusan72 19:40 21.februar 2021.

    "Đoković bo v žep pospravil 2,13 ameriških dolarjev..." Ko že misliš, da ne morete biti bolj površni, me vedno demantirate. Bravo šalabajzerji !

Sorodne novice