Šport
2331 ogledov

Konec sanj, Serena pred novinarji planila v jok

Naomi Osaka Serena Williams Epa
Na prvem grand slamu sezone sta znani obe finalistki v posamični konkurenci.

Američanka Jennifer Brady, sicer 22. nosilka, je v drugem polfinalu po napetem boju s 6:4, 3:6 in 6:4 premagala Čehinjo Karolino Muchovo. Doslej se je Bradyjeva pri 25 letih najdlje na turnirjih velike četverice prebila na zadnjem odprtem prvenstvu ZDA, ko je prišla v polfinale, kjer je nato izgubila ... proti Osaki, njeni zdajšnji tekmici za naslov.

sofia kenin Pod nož Šport Zvezdnica odkrila izvor neznosnih bolečin

Več pozornosti teniške javnosti je bilo namenjeno prvemu polfinalu med Naomi Osaka in Sereno Williams. Japonka je namreč v Melbournu zaustavila pohod Američanke na rekordni 24. grand slam. Tretja nosilka je v polfinalu na igrišču Roda Laverja gladko s 6:3 in 6:4 pred več tisoč navijači premagala Williamsovo, ki tako ostaja pri 23 lovorikah za veliki slam. Zadnjo je osvojila leta 2017 prav v Melbournu.

Za zdaj ima Japonka tri grand slame, v Flushing Meadowsu leta 2018 in 2020 ter Melbournu 2019. "Danes sem v uvodnih igrah naredila nekaj neizsiljenih napak, tako zelo sem bila živčna in prestrašena. Nato pa sem ujela ritem in najpomembneje zame je bilo, da sem se zabavala," je po tekmi dejala Osaka, ki je uvodoma zaostajala z 0:2, nato pa dobila pet iger zaporedoma.

Williamsova je od leta 2017, ko je pred štirimi leti OP Avstralije osvojila noseča, izgubila štiri finale grand slamov. Vendar je Osaki po le 75 minutah igre uspelo premagati prvo damo svetovnega tenisa in bo v soboto lovila svoj četrti grand slam.

Serena Williams | Avtor: Epa Epa

Williamsova je na kratki novinarski konferenci po dvoboju padla v jok in predčasno končala druženje z novinarji. Svoj polfinalni nastop pa je označila za "dan, poln velikih napak". "Danes so pretehtale napake. Sama sem naredila tako veliko napak. Pošteno povedano, sem imela priložnosti, da bi lahko zmagala. Lahko bi povedla s 5:0. Danes je bil zame res dan, poln velikih napak," je dejala ameriška zvezdnica po dvoboju.

Ob dodatnih vprašanjih, kaj je bil razlog za tako številne napake, so Williamsovo oblile solze, in preden je odkorakala z novinarske konference, je dejala le še: "Ne vem. Dovolj imam."

rafael nadal Nore scene Šport Nadal zapušča Melbourne

Slovenska teniška igralka Andreja Klepač je na odprtem prvenstvu Avstralije v Melbournu sklenila nastope. Koprčanka je izgubila dvoboj četrtfinala mešanih dvojic prvega turnirja za grand slam v sezoni. 

Z Američanom Nealom Skupskijem sta izgubila oba niza proti Američanki Desirae Krawczyk in Britancu Joeju Salisburyju. Slovensko-ameriška dvojica se je upirala natanko uro in 12 minut. Tekmeca pa sta napredovala v polfinale z izidom 6:3, 6:4. Klepačeva je bila zadnja predstavnica Slovenije v članski konkurenci v Melbournu.

OP Avstralije (posameznice), polfinale:

Naomi Osaka (Jap/3) - Serena Williams (ZDA/10) 6:3, 6:4
Jennifer Brady (ZDA/22) - Karolina Muchova (Češ/25) 6:4, 3:6, 6:4

Komentarjev 1
  • leonardo 11:15 18.februar 2021.

    Tudi konji na stara leta opešajo.

Sorodne novice