Šport
127 ogledov

Četrfinalna poslastica v Melbournu

danil medvedjev Epa
V četrtfinalu OP Avstralije se bosta pričakovano pomerila Rusa Danil Medvedjev in Andrej Rubljov, ki letos kažeta zares izjemno formo.

V moški konkurenci tokrat večjih težav ni imel četrti nosilec Danil Medvedjev, ki je po 92 minutah napredoval v svoj prvi četrtfinale na OP Avstralije. S 6:4, 6:2, 6:3 je premagal eno večjih presenečenj tega turnirja, Američana Mackenzieja McDonalda.

Potem ko je v tretjem krogu po dolgem dvoboju s Srbom Filipom Krajinovićem s tribun nagnal svojega trenerja Gillesa Cervaro, je bil tokrat bolj miren. "Zame je to navdušujoč trenutek. Prvič sem v četrtfinalu na OP Avstralije in to je zame velik dosežek," je po tekmi dejal 25-letni Moskovčan.

novak đoković "Pi*ka ti ..." Šport Đoković vpil nad člani svoje ekipe

Še pred koncem drugega današnjega obračuna je dodal, da bo vsekakor navijal za svojega rojaka Andreja Rubljova, saj bi s tem Rusija imela vsaj enega predstavnika v polfinalu prvega turnirja velike četverice v sezoni. Želja se je finalistu OP ZDA leta 2019 uresničila, saj je Rubljov po predaji Norvežana Casperja Ruuda napredoval med najboljših osem.

rubljov | Avtor: Epa Epa
Sedmi nosilec je zanesljivo dobil prvi niz s 6:2, v drugem pa je imel prednost "breaka", nato pa je moral Ruud zahtevati zdravniško pomoč. Po koncu le te je zaigral kot prerojen, dobil štiri igre zapovrstjo za vodstvo 5:3, a se je 23-letni Moskovčan vrnil in dobil podaljšano igro s 7:3.

Dvaindvajsetletni Ruud, prvi Norvežan v osmini finala turnirja za grand slam po svojem očetu Christianu, je nato zaradi bolečin v trebuhu dvoboj predal. Rubljev bo tako kot Medvedjev prvič igral v četrtfinalu OP Avstralije, skupaj pa četrtič. Doslej se v polfinale še ni prebil, v medsebojnih dvobojih pa je uspešnejši Medvedjev, ki je dobil vse štiri obračune.

V ženski konkurenci se je poslovila peta nosilka, Ukrajinka Jelina Svitolina. S 6:4, 3:6, 6:3 jo je premagala nepostavljena Američanka Jessica Pegula, ki nadaljuje sanjski niz na igriščih Melbourne Parka. Prvič v karieri je premagala igralko iz 'top 10' in se prvič uvrstila v četrtfinale. Pred tem turnirjem je najdlje posegla do tretjega kroga na lanskem OP ZDA.

rafael nadal "Jaz že ne!" Šport Nadal med dvobojem dobil nepričakovan obisk

Za polfinalno vstopnico se bo pomerila z rojakinjo Jennifer Brady, ki je v tretjem krogu premagala slovensko predstavnico Kajo Juvan, v osmini finala pa je bila boljša še od Hrvatice Donne Vekić s 6:1, 7:5. Bradyjeva, 22 nosilka turnirja, je lani na OP ZDA prvič zaigrala v polfinalu turnirjev velike četverice.

"To je lepa priložnost za obe. Sama sem zelo srečna, da sem tukaj. Jennifer v zadnjem času igra zares dobro, učvrstila se je kot ena najboljših igralk," je o tekmici dejala 26-letna Pegula, ki je lani prvič zaigrala v glavnem delu žreba v Melbournu. S štirimi zaporednimi zmagami ima pred tekmo kariere na grand slamih sedem zmag in osem porazov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.