Šport
2578 ogledov

Francoz šokiral: "Pridem, poberem denar in grem"

benoit paire Epa
Življenje v mehurčku je močno načelo potrpljenje kontroverznega francoskega tenisača.

Benoit Paire, 31. igralec sveta, znan po svojem neukrotljivem temperamentu, je bil po izpadu v prvem krogu turnirja Mexican Open v Acapulcu kritičen do organizacije tekmovanj v času koronavirusa.

V intervju za L'Equipe je potožil nad življenjem v mehurčku in šokiral z izjavo, da mu je poraz ljubši od napredovanja v naslednji krog. Za Paira je bil to že tretji zaporedni poraz v uvodnem krogu ATP turnirjev.

Z razkritjem, da na igrišču ne igra po svojih najboljših močeh, je izzval ogorčenje teniške javnosti.

 | Avtor: Epa Epa
"Izgubil sem v prvem krogu. Tako mi je všeč, saj bom lahko hitreje zapustil mehurček in nekaj dni užival v Miamiju. V tem trenutku tenis ni moja prioriteta. Moj edini cilj je, da se čim prej poberem iz mehurčka. Turnirja se udeležim le zato, da bi zaslužil nekaj denarja. To je moj poklic. Za zmago na turnirju serije 250 dobiš 30.000 dolarjev. Za vsak poraz v prvem krogu sem prejel ček v višini 10.000 dolarjev. Zakaj bi se pretrgal na pol za nekaj dolarjev več?" je dejal 31-letnik. "Kdor obožuje tenis in o njem razmišlja 24 ur na dan, mu trenutne razmere ne predstavljajo težav. Življenje v mehurčku je zanje nekaj povsem običajnega. A vsi mi, ki imamo radi življenje in svobodo, preživljamo težke čase. To ni za nas," je dodal.

Parie, ki je v karieri osvojil tri turnirje, je trenutne razmere na ATP Touru pred dnevi označil za "žalostne, nadležne in smešne."

"Vem, da bom dobil odgovore v smislu 'lahko bi bil hvaležen, da lahko igraš', a s tenisom se ne ukvarjam zato, da bi igral pred praznimi tribunami. Čas preživljamo v hotelskih sobah in teniških klubih. Prosto gibanje je prepovedano, sicer nam grozijo kazni ali prepovedi nastopa. V čem je sploh užitek? Tenis je zame postal služba. Potrebujem več časa, da se privadim na ta psevdotour. Po Acapulcu se bom udeležil turnirja v Miamiju. Poskušal bom ostati nasmejan in uživati ob vsakem udarcu žogice. Popolnoma vseeno mi je, če zmagam ali izgubim," je povedal nekdanji 18. igralec sveta.

 
Komentarjev 1
  • JZekspert 14:48 20.marec 2021.

    Oh, ne, groza, pa to ni res, povedal je resnico, da je korona povsem enostavno povedano - smrt športa, pa tudi smrt druženja, kulture, veselja, plesa, v bistvu skoraj vsega, kar dela življenje lepo - to JE smrt življenja. Kaj ...prikaži več bomo pa zdaj? Tisti, ki zaradi izuma Feničanov zarotniško lažete (da, vas gledam - politiki, bogovi v belem in seveda novinarji!), manipulirate, in ste se namesto upora - po domače povedano- usračkali v hlače, bi se morali vprašati, če niste zblazneli!