Šport
1602 ogledov

"Če Novak izgubi, je to zato, ker je nasprotniku to dopustil"

novak đoković Epa
Oče prvega igralca sveta nadaljuje s kontroverznimi izjavami, ki po mnenju mnogih mečejo slabo luč na njegovega sina.

Oče Novaka Đokovića je znan po javnem obračunavanju z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom, v zadnjem času pa medijske nastope izkorišča za hvalospeve na račun njegovega sina.

V intervjuju za Sportske Novosti je Srđan znova izrazil prepričanje, da je Novak najboljši tenisač vseh časov, kar je podkrepil z številkami, obenem pa napovedal, da se bo sistematično rušenje rekordov še nadaljevalo.

srđan đoković | Avtor: Profimedia Profimedia
Prepričan je, da bo Đoković, ki je doslej osvojil 18 grand slamov oziroma dva manj od Federerja (20) in Nadala (20), v manj kot dveh sezonah postal najuspešnejši igralec po zmagah na največjih turnirjih, prav tako pa bo, trdi Srđan, v Tokiu dodal še zadnji kamenček v mozaik njegove kariere - olimpijsko zlato.

Ko ga je novinar uvodoma vprašal, ali Đoković teži k temu, da bi postal največji vseh časov, mu je Srđan odvrnil: "Mislim, da ste narobe formulirali vprašanje. Novak je že najboljši vseh časov. Je rekorder po številu tednov na prvem mestu, ima pozitivno razmerje zmag in porazov s Federerjem in Nadalom, največ masters lovorik... manjka mu samo še olimpijsko zlato in dva grand slama, kar bo osvojili že letos. On je največji in vse je odvisno od njega. Lahko izgubi, a ne zato, ker bi ga nasprotnik nadigral, temveč ker mu je on dopustil, da ga premaga."

Natalija Sčekić Peklenski načrt Šport Šokantna izpoved: "Ponujali so mi 60 tisoč evrov, če spim z Đokovićem"

"Vedno sem bil optimist, a Novak je presegel moja pričakovanja že pred petimi leti. Kar počne danes, je neverjetno. Ne samo za Srbijo, ampak za celotno regijo in nekdanjo skupno državo. Zame je vse to ena država in en narod. Moramo držati skupaj, saj vsak zase ne moremo ničesar spremeniti. Ne bodo nas jemali resno, dokler ne bomo ustanovili ekonomske ali kakšne druge povezave. Takrat se ne bodo več upali igrati z nami. Kar zadeva Novakovo kariero, je to ena velika pravljica, ki traja še danes."

federer nadal | Avtor: Epa Epa
Dodal je, da bo Đoković na igriščih vztrajal še dve do tri leta, v tem času naj bi postal rekorder v praktično vseh pomembnejših statističnih kategorijah. "On je eden najboljših športnikov vseh časov. Njegova konkurenta nista samo Federer in Nadal. Celo angleški novinarji ga primerjajo s Tigerjem Woodsom in Michaelom Jordanom," je pristavil.

"Skozi celotno kariero je dokazoval, da je dober človek. Kdo razen Novaka ob porazu objame in čestita nasprotniku? Drugi to naredijo zelo redko, Novak vedno. In kolikokrat je dobil nagrado za fair-play? Niti enkrat. Koliko nagrad je prejel Federer? Vsaj 15! To je grozno," je zaključil Đoković starejši.

Po eni strani je razumljivo in lepo, da oče verjame in zaupa v svojega sina, po drugi pa so njegove izjave nespoštljive, nepremišljene in napadalne, kar že sproža negativne odzive v teniški skupnosti.

zverev Potres Šport Tako so se stresla tla v Acapulcu benoit paire Val ogorčenja Šport Francoz šokiral: "Pridem, poberem denar in grem"
Komentarjev 1
  • david79 19:52 23.marec 2021.

    Pizdi ga,ker sta Federer in Nadal 15 krat bolj priljubljena od njegovega prepotentnega sinčeka.