Bedene ugnal rojaka za nedeljski finale

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Znana sta oba finalista turnirja serije challenger v Portorožu.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski tenisač in prvi nosilec turnirja Zavarovalnica Sava v Portorožu Aljaž Bedene je le še zmago oddaljen od šestnajstega naslova na turnirjih serije challenger.

V slovenskem polfinalu je Bedene premagal Blaža Rolo s 6:3 in 6:2, v finalu v nedeljo ob 20. uri s televizijskim prenosom na Sportklubu pa se bo pomeril z Norvežanom srbskih korenin Viktorjem Durasovicem, ki je na lestvici ATP uvrščen skoraj 350 mest nižje.

Dvaindvajsetletni Durasovic je v polfinalu 50.000 dolarjev vrednega turnirja premagal branilca naslova Francoza Constanta Lestienna s 3:6, 6:1 in 6:1.

Pekel "Serena se je dlje časa borila za življenje."

Medtem ko je Durasovic že z uvrstitvijo v finale dosegel uspeh kariere, bo skušal Bedene zbirko naslovov na challengerjih povečati na šestnajst, s čimer bi se le na en naslov približal slovenskemu rekorderju Blažu Kavčiču. Prvega je osvojil 2010 v Barletti v Italiji, zadnjega pa lani oktobra v Orleansu v Franciji.

Tridesetletni Ljubljančan lahko hkrati postane tretji slovenski zmagovalec portoroškega challengerja. Prvo leto 2013 je slavil Grega Žemlja, ki je v polfinalu premagal prav Bedeneta, naslednje leto pa je bil najboljši Blaž Kavčič.

Zmagovalca turnirja dvojic sta Rus Tejmuraz Gabašvili in Španec Carlos Gomes Herrera, ki sta v finalu ugnala avstrijski par Lucas Miedler/Tristan Samuel Weissborn s 6:3 in 6:2.

WTA Klepačeva na pragu uspeh kariere

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.