Šport
9710 ogledov

"Serena se je dlje časa borila za življenje."

serena williams Epa
Najuspešnejša teniška igralka vseh časov je morala po rojstvu otroka na nujni operativni poseg.

Serena Williams, nekdanja številka ena ter zmagovalka 23 turnirjev za grand slam, in njen izbranec, ustanovitelj spletne platforme Reddit, Alexis Ohanian, sta novembra 2017 povila hčerko Alexis.

Porod je potekal brez zapletov, le dan kasneje pa je družinsko idilo zmotilo slabo počutje novopečene mamice.

Williamsova je imela težave z dihanjem, zato je zdravnikom kar sama predlagala pregled z računalniško tomografijo (CT). Kot se je izkazalo, je teniška igralka pravilno prepoznala simptome pljučne embolije, s katero se je prvič spopadla že leta 2011.

Odtlej je jemala zdravila za redčenje krvi, a je uživanje zaradi nosečnosti prekinila.

Pljučna embolija (PE) je zamašitev ene ali več pljučnih arterij z neko snovjo, ki jo je v pljuča zanesel tok krvi.

Zaradi krvnih strdkov je v bolnišnici ostala dlje, kot je bilo sprva predvideno, zaradi močnega kašlja pa se ji je odprla rana od carskega reza, zato je morala ponovno pod nož.

Naslednjih šest tednov je preživela v postelji in ni bila zmožna skrbeti za novorojenčka.

alexis ohanian | Avtor: Epa Epa
O težkih trenutkih se je v kolumni za New York Times razpisal njen mož Alexis. "Z ničemer me v tistih urah in dneh ne bi odvlekli stran od žene in hčerke. Hvaležen sem, da mi nikoli ni bilo treba izbirati med družino in službo," je dejal Ohanian.

"Serena se je več dni borila za svoje življenje. Ko smo končno prispeli domov, je imela v trebuhu veliko luknjo, katero je bilo potrebno vsak dan previti. Ves čas je bila na zdravilih. Ni mogla hoditi. Posledično sem z Olympio preživel veliko časa in to mi je dalo samozavest, da se bom znašel kot starš."

Williamsova je zaradi poškodbe hrbta odpovedala nastop v Cincinnatiju, kjer se v konkurenci dvojic za lovoriko poteguje Slovenka Andreja Klepač.

Andreja Klepač WTA Šport Klepačeva na pragu uspeh kariere

Američanka naj bi se vrnila na prihajajočem OP ZDA, kjer bo napadala že svojo sedmo lovoriko. V New Yorku je daljnega leta 1999 osvojila svoj prvi grand slam. Trenutno je pri 23 velikih lovorikah, kar je največ v Odprti dobi (od leta 1968), ne pa tudi v zgodovini. Enega več (24) je namreč osvojila Avstralka Margaret Court, vendar je kar 14 zmag nanizala pred letom 1968.

Willimsova je veliki turnir nazadnje osvojila leta 2017 na OP Avstralije. Odtlej je zaigrala v treh finalih in zabeležila tri poraze, kar se ji je zgodilo prvič v karieri. Pred tem je namreč le enkrat izgubila dva zaporedna finala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice