Bedene v epskem obračunu do konca namučil enega najboljših na svetu

Foto: Epa
Foto: Epa
Aljaž Bedene je po hudem boju izgubil v tretjem krogu OP ZDA.
Oglej si celoten članek

Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je nastope na zadnjem velikem turnirju sezone, odprtem prvenstvu ZDA, sklenil v tretjem krogu. Po štirih nizih in treh urah ter 36 minutah igre je moral priznati premoč šestemu igralcu sveta, Nemcu Alexandru Zverevu, ki je slavil s 6:7, 7:6, 6:3 in 7:6.

Foto: Profimedia Alexander Zverev

Kljub porazu lahko 30-letni Ljubljančan zadovoljen zapustil New York. Z dvema zmagama nad Slovakom Jožefom Kovalikom in Francozom Benoitom Pairejem, proti kateremu je zaostajal že z 0:2 v nizih, je zaslužil 163.000 dolarjev in izenačil svoj najboljši dosežek na grand slamih. V tretji krog oziroma med 32 najboljših se je prebil še v Parizu 2016 in Wimbledonu 2017.

"V letošnjem poletnem obdobju so bile moje predstave slabe. V New Yorku sem ujel pravo formo in se že veselim novega obračuna," je po zmagi nad Bedenetom dejal Zverev, trenutno šesti igralec na lestvici ATP.

Foto: Profimedia Alexander Zverev

V osmini finala ga čaka Argentinec Diego Schwartzman, v primeru preboja v četrtfinale pa bo ponovil svoj največji uspeh na turnirjih za grand slam. Preboj med osem mu je doslej uspel le na lanskem odprtem prvenstvu Francije v Parizu.

Poleg Zvereva se je med 16 prebil tudi drugopostavljeni Španec Rafael Nadal, v treh nizih je bil boljši od Južnokorejca Hyeona Chunga s 6:3, 6:4 in 6:2.

"Vesel sem, da sem se z dobro igro prebil v osmino finala. Na tem turnirju poskušam igrati čim bolj agresivno in upam na čim krajše dvoboje," je po zmagi nad azijskim tekmecem dejal absolutni kralj peska iz Španije, ki je turnir v velikem jabolku osvojil v letih 2010, 2013 in 2017.

Foto: Profimedia Rafael Nadal

V naslednjem krogu ga čaka Hrvat Marin Čilić, zmagovalec Flushing Meadowsa iz leta 2014 je v tretjem krogu izločil visokoraslega Američana Johna Isnerja s 7:5, 3:6, 7:6 (6) in 6:4.

Trinajsti nosilec iz Francije Gael Monfils je bil po maratonskem boju boljši od Kanadčana Dennisa Shapovalova s 6:7 (5), 7:6 (4), 6:4, 6:7 (6) in 6:3, Rus Andrej Rublev pa je premagal avstralskega prepirljivca Nicka Kyrgiosa s 7:6 (5), 7:6 (5) in 6:3.

Legenda: "Đoković? On je igralec, celo boljši od De Nira!"

V ženski konkurenci je prvopostavljena in branilka lanskega naslova, Japonka Naomi Osaka, zanesljivo ukanila ameriško najstnico Coco Gauff s 6:3 in 6:0.

"Na današnjem dvoboju sem bila zares osredotočena od prve do zadnje minute, to je bil zagotovo eden mojih najboljših dvobojev v tem letu," je po zmagi dejala igralka iz dežele vzhajajočega sonca, ki je po dvoboju prišla do objokane in obetavne Američanke ter jo potolažila po porazu.

Foto: Profimedia Naomi Osaka in Coco Gauff

"Gre za zelo mlado igralko. Težko mi je bilo gledati njeno žalost in solze, enostavno sem prišla do nje in ji rekla naj igrišče zapusti z dvignjeno glavo in da je veliko dosegla glede na svoja leta," je dodala Japonka.

Izpadla je sedmopostavljena Nizozemka Kiki Bertens, od nje bila boljša Nemka Julia Görges s 6:2 in 6:3. Švicarka Belinda Bencic se je brez boja prebila med 16, potem ko je njun medsebojni dvoboj predala Estonka Anett Kontaveit.

V drugem krogu turnirja z nagradnim skladom 57,238 milijona dolarjev se je poslovila tudi zadnja slovenska predstavnica med dvojicami. Dalila Jakupovič je v paru z Američanko Sabrino Santamario v treh nizih izgubila proti dvanajstima nosilkama s Kitajske Yingying Duan in Saisai Zheng (3:6, 6:4, 6:1).

Ko sleče majico... Prisrčna gledalka s svojo posrečeno reakcijo postala pravi hit US Opena

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.